športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
BeachVolley.tv-capri

[Beach Volleyball] CEV Continental Cup 1st Round – Pool E- Men – Day 1 – Czech Republic vs. Slovenia

[Beach Volleyball] CEV Continental Cup 1st Round – Pool E- Men – Day 1 – Czech Republic vs. Slovenia

home > blog > [beach volleyball] cev continental cup 1st round – pool e- men – day 1 -czech republic vs. slovenia

Sobota, 11. maj 2019 – CEV kontinentalni pokal v odbojki na mivki – 1. krog – Skupina E – moški – 1. dan – Češka republika : Slovenija.

Vrhunec prvega dne kontinentalnega pokala Evropske odbojkarske zveze v odbojki na mivki je bil vsekakor večerni dvoboj med favorizirano reprezentanco Češke republike in gostitelji, izzivalci iz Slovenije. V zlati tekmi, ki je odločala o zmagovalcu dvoboja dve reprezentanc, med 15. parom na svetu, Perusic/Schweiner in najboljšim parom v Sloveniji v zadnjih letih, Zemljakom in Pokeršnikom, sta slednja v razburljivi in napeti tekmi morala priznati premoč favoritoma. Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik sta sicer prepričljivo dobila njuno prvo tekmo tega dvoboja, ko sta z 2:0 v nizih premagala drugo navezo iz Češke republike, Bercik/Dumeka. Medtem Vid Jakopin in Jure Peter Bedrač nista uspela presenetiti prvo postavljena igralca izvrstno organiziranega portoroškega turnirja.

V odločilni, zlati tekmi, je zmagovalca dvoboja prvo postavljenih ekip obeh reprezentanc odločil Ondrej Perusic z odličnim servisom in tako v razburljivi ter napeti tekmi odločil za skupno tesno zmago Češke republike nad Slovenijo z 2-1.

:: :: ::

Saturday, May 11th, 2019 – [Beach Volleyball] CEV Continental Cup 1st Round – Pool E- Men – Day 1 – Czech Republic vs. Slovenia.

The peak of the first day of the Continental Cup for men in Portorož was certainly a match between the favored team from Czech Republic, the 15th in the 2019 FIVB World Ranking – Men, Perusic/Schweiner, who justified the role of the favorites. The best pair of beach volleyball in Slovenia in recent years, Nejc Zemljak and Jan Pokeršnik have convincingly won a duel against the second pair from the Czech Republic, Bercik/Dumek, while the other Slovenian pair Jakopin/Bedrač had to admit the advantage to the first placed team of the the tournament – Perusic/Schweiner.

After a very good start in the so called Golden Match against the first players of the tournament, Zemljak and Pokeršnik slightly relaxed after the technical time-out in the first set and the Czech Republic’s representatives managed to win this match, with the tight end result between Czech Republic and Slovenia, 2-1.

:: :: ::

Photo credit: CEV

Perusic/Schweiner (CZE) [1] vs. Zemljak/Pokeršnik (SLO) [2]: 2-0 (21-18, 21-17)

Gledalci v Portorožu smo imeli možnost videti še zlati dvoboj za zmago v dvoboju Slovenije in Češke republike. Perusic/Schweiner (CZE) sta bila na dan tega dvoboja 15. na FIVB lestvici ekip odbojke na mivki. Zemljak/Pokeršnik (SLO) sta po petem mestu in uspehu kariere v Kuala Lumpurju, na tri-zvezdičnem turnirju svetovne serije, napredovala na 46. mesto. Obetal se je izjemno zanimiv dvoboj pod reflektorji na portoroški plaži.

Odločno je tekmo odprl Jan Pokeršnik z zanesljivim sprejemom in močnim udarcem. Vajo v slogu je nadaljeval Nejc Zemljak z asom na servisu. Velik vložek je igralce očitno spodbudil k veliko tveganja na servisu, kar je sicer pomenilo več napak na servisu a je Jan Pokeršnik prav tako dosegel asa s servisom na začetku tekme za šesto točko Slovenije. Če sta Slovenca ob prvi menjavi igrišč vodila s 4:3, sta na drugo menjavo igrišč odšla z vodstvom za dve točki, z 8:6.

Gledalci smo videli nekaj vrhunskih potez na obeh straneh a kljub odličnima igralcema Češke republike, Perusic/Schweiner, sta Zemljak in Pokeršnik ob tehničnem odmoru še vodila z 11:10. Z močnimi servisi Perusica, kot se je pozneje izkazalo odločilnimi, plavojočim skok servisom na mestu z razdalje, sta reprezentanta Češke republike povedla s 13:11. Minuto odmora je takoj zahteval trener Slovenije – Giulio Mosci.

Prvi niz je v korist Češke republike, kljub začetnemu vodstvu Slovencev, Zemljaka in Pokeršnika, odločil Ondrej Perusic z odličnimi in zelo neugodnimi, plavajočimi skok servisi na mestu z razdalje.

Kljub izvrstni obrambni potezi Zemljaka sta Perusic/Schweiner minimalno vodstvo ohranjala. Nejca Zemljaka sta nasprotnika tudi primorala pokazati vso svoje široko znanje, tudi odličen udarec z levo roko. Jan Pokeršnik je uspel obrambne akcije soigralca pretvoriti v točke in minuta odmora za Češko reprezentanco pri vodstvu samo za točko, s 16:17. Kljub izredni borbenosti Slovencev sta Perusic/Schweiner povedla z 20:18, ko je udarila še nenadna deževna nevihta, na srečo brez grmenja in strel. Kljub ponovni izjemni požrtvovalnosti Zemljaka in Pokeršnika, je Češka republika osvojila prvi niz z 21:18.

Drugi niz je potekal v deževnih razmerah, ob prvi menjavi igrišč sta Perusic/Schweiner vodila s 4:3. Ob drugi menjavi igrišč sta Slovenca izenačila na 7:7. Nekaj sreče je zmanjkalo Zemljaku za asa ob par centimetrov predolgem servisu. Obe ekipi sta kljub dežju prikazali nekaj izjemnim akcij, v katerih sta se reprezentanta Češke republike vseeno bolje znašla. Pri zaostanku za tri točke, 8:11, je trener Slovenije, Giulio Mosci, vzel minuto odmora. Tudi dve izvrstni zaporedni obrambi Nejca Zemljaka, nista odvrnila najboljši par Češke republike, Perusic/Schweiner, ki sta z odločnim napadom vseeno uspela ohraniti tri točke prednosti ob tehničnem odmoru z 12:9.

Ob dobri obrambi je Nejc Zemljak potem tudi z odločnim napadom le uspel izid zmanjšati na 11:13. Ampak Perusic/Schweiner sta takoj odgovorila na bloku in spet povedla najprej s 15:12 in potem ob menjavi strani tudi že s štirimi točkami naskoka za 16:12. Slovenca sta poskušala vse in izid še zmanjšala na 15:17, z odličnim servisom Zemljaka in še boljšim blokom Pokeršnika. A vseeno sta Perusic/Schweiner povedla z 20:15 ob zadnji menjavi igrišč. Z poljubom sreče ali tehnično rečeno, dotikom mreže pri servisu, ko se je žoga potem le odkotalila na stran Slovencev, sta reprezentanta Češke republike zmagala zlato tekmo v drugem nizu z 21:15.

Slovenija bo tako iskala priložnost za drugo mesto na tem kontinentalnem pokalu, ki še vodi v drugi krog olimpijskih kvalifikacij, v dvoboju z reprezentanco Izraela.

Bercik/Dumek (CZE) [3] vs. Zemljak/Pokeršnik (SLO) [2]: 0-2 (16-21, 15-21)

Druga tekma večernega programa prvega dne kontinentalnega pokala med Češko republiko in Slovenijo je potekala med prvim parom Slovenije, Nejcem Zemljakom in Janom Pokeršnikom ter drugim parom Češke republike Bercik/Dumek-om v hladnem in rahlo vetrovnem vremenu.

Reprezentanta Slovenije sta morala zmagati, če sta želela Sloveniji zagotoviti zlato odločilno tekmo za zmago v dvoboju vodilnih reprezentanc tega kontinentalnega pokala. Po začetni napaki na sprejemu Nejca Zemljaka sta reprezentanta Slovenije zbrano in odločno nadaljevala in povedla s 4:2. A se Bercik/Dumek (CZE) nista dala in sta izenačila na 4:4. Na vsako dobro potezo Zemljaka in Pokeršnika sta Bercik/Dumek znala odgovoriti in igralci so drugič zamenjali strani pri 7:7. Izenačen dvoboj so številni gledalci na portoroški plaži videli potem videli do 10:9, ko sta Zemljak in Pokeršnik uspela povesti z 12:9 ob tehničnem odmoru.

Razigran Jan Pokeršnik je z dobrim, taktičnim servisom s tal na servis črti in z izvrstnim blokom poskrbel za 13:9. A Bercik/Dumek se nista pustila in sta skušala držati priključek tudi z domiselno igro v napadu. Pri vodstvu 17:13 je bil trener reprezentance Češke republike primoran vzeti minuto odmora. Pri 15:18 sta zaradi nesporazuma na sprejemu Zemljak/Pokeršnik izgubila točko brez boja a ju to ni zmedlo in v nadaljevanju sta povedla na neulovljivih 20:15. Vetrovne razmere ju prav tako niso zmedle in zaslužena zmaga za Slovenijo v prvem nizu z 21:16.

Drugi, zelo pomemben niz, namreč ob zmagi tega dvoboja se je obetala še t.i. zlata tekma, ki bo odločila zmagovalca tega dvoboja med Češko republiko in Slovenijo, sta Zemljak in Pokeršnik odločno začela in vodila s 4:3 ob prvi menjavi igrišč. Z izvrstno obrambo Zemljaka, zelo zbrano podajo Pokeršnika in premišljenim napadom Zemljaka, sta reprezentanta Slovenije povedla s 7:4. Ob drugi menjavi strani sta Slovenca vodila z 9:5. Češka reprezentanta sta sicer izid nekoliko znižala a ob tehničnem odmoru je bilo še vedno tri točke prednosti za Slovenijo.

Takoj po odmoru izvrstna poteza Zemljaka, skrajšan skok servis in še en odločen servis sta reprezentantoma Slovenije prinesla še dve točki. Ob koncu niza sta Slovenca taktično pustila Zemljaka v bloku in Nejc Zemljak je dosegel dragoceno a njegovo zelo redko videno točko na bloku. V zaključku prvega niza se reprezentanta Češke republike seveda nista predala brez boja, imela sta tudi nekaj sreče na servisu a se izkušena Zemljak in Pokeršnik nista zmedla in sta tudi drugi niz mirno pripeljala do zmage, z asom Pokeršnika za 21:15 in izenačenje v dvoboju Češke Republike in Slovenije na 1-1.

Perusic/Schweiner (CZE) [1] vs. Jakopin/Bedrac (SLO) [4]: 2-0 (21-10, 21-14)

Jure Peter Bedrač je odprl dvoboj z zelo dobrim servisom, s t. i. plavajočim skok servisom s servis črte. V nadaljevanju ni bil tako uspešen. Perusic/Schweiner (CZE) sta pretežno servirala nanj in ta taktika se jima je obrestovala za vodstvo z 8:2. Vid Jakopin je mnogo pokazal na bloku, tudi v napadu je bil zelo prepričljiv, morebiti je manjkalo več njegove odločnosti na servisu. Verjetno ob tveganih servis Bedrača, ni želel tudi on tvegati, čeprav bi mogoče moral. A vsi vemo, po bitki je enostavno biti general. Igralca iz Češke republike sta medtem več pokazala na servisu in povedla s 13:5. Večinoma sta servirala klasičen skok servis z rotacijo.

Na tej točki je vreme pokazalo zobe in ob že tako vetrovnih razmerah je pričelo še deževati. Pri petnajsti točki prvega niza je trener slovenske ekipe Jakopin/Bedrač, Giulio Mosci, vzel minuto odmora. Reprezentanta Češke republike sta kljub temu nadaljevala z dobrimi servisi in prepričljivo osvojila prvi niz z 21:10, kljub dobremu odporu Jakopina in Bedrača v zaključku prvega niza.

Drugi niz je Jakopin prepričljivo odprl. Takoj zatem je Bedrač sicer odlično a predolgo serviral, a bil zatem vseeno bolj prepričljiv in odločen v napadu. Perusic (CZE) na drugi strani je še vedno nadaljeval s tveganimi, odličnimi servisi. Jakopin je v drugem nizu več poskušal na servisu, a naredil tudi več napak. Tudi pretežni del drugega niza je bil pritisk sprejema servisa na Bedraču, ki je s spremenljivim uspehom sprejemal in zaključeval napade.

Pri 9:6 za Češko republiko je trener Slovenije že vzel minuto odmora. A Perusic/Schweiner sta izvrstno nadaljevala in pokazala tudi nekaj zelo dobrih akcij v napadu, tako s podajami za glavo kot tudi s hitrimi nizkimi podajami na rob odbojkarske mreže oz. antene. Pri tehničnem odmoru v drugem nizu sta reprezentanta Češke republike vodila že za pet točk, 13:8. Pri 15:10 sta slovenska reprezentanta končno le dobila točko na svoj servis a je takoj zatem sledila napaka servisu. Bedrač je v tej seriji pokazal nekaj zelo dobrih točk v napadu a mu servis ni stekel kot si je verjetno sam želel.

Reprezentanta Češke republike, Perusic/Schweiner sta tudi drugi niz rutinirano pripeljala do konca z 21:14 in povedla Češko republiko v vodstvo z 1:0.

home > blog > [beach volleyball] cev continental cup 1st round – pool e- men – day 1 -czech republic vs. slovenia

Komentar