športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
Preddvor-Open-23-foto-kolaz

Bregar in Predan brez poraza državna prvaka v odbojki na mivki do šestnajst let

Preddvor, 9. julij 2022 — Na finalu državnega prvenstvu v odbojki na mivki za mlade do šestnajst let (U16, kadeti), sta Peter Bregar in Valentin Predan (za OK Merkur Maribor) brez poraza osvojila naslov državnih prvakov. V finalnem srečanju sta premoč, po izjemno napetih končnicah na razliko v obeh nizih, morala priznati Tim Matko in Ožbej Plaskan (OK Celje). V malem finalu sta tretje mesto v treh nizih osvojila Aljaž Abraham in Lenart Skudnik (OK Mežica). Z nehvaležnim četrtim mestom sta se morala sprijazniti Erik Kastelic in Peter Jagodar (BVK Koper), ki sta se v polfinale iz predkroga prebila brez poraza. Finale državnega prvenstva Preddvor Open 2023 je potekalo v soboto, 8. julija, v čudovitem sončnem vremenu, v izvedbi Športnega društva Fitko.

Na finalu državnega prvenstva za kadete Preddvor Open 2023, v starostni kategoriji do šestnajst let, je nastopilo devet izmed enajstih prijavljenih ekip. Odbojkarska zveza Slovenije je kot krovni organizator finala državnega prvenstva potrdila sistem tekmovanja dvojnega izločanja. Prvenstvo se je odvilo v soboto, 8. julija, s pričetkom ob deseti uri, v prekrasnem sončnem vremenu na vzorno urejenih igriščih Fitko centra.

Šest ekip je bilo postavljenih glede na točke igralcev doseženih v lanski tekmovalni sezoni. Prva nosilca prvenstva, ki sta, kot se je to pozneje izkazalo, to mesto tudi upravičila, sta bila Bregar/Predan (OK Merkur Maribor). Drugo in tretje postavljeni ekipi prvenstva sta bili Obrstar/Mrvar iz ŠD Loka Žužemberk in Zalokar/Sirar iz novo ustanovljenega Kluba moderne odbojke. Četrta nosilca prvenstva, poznejša finalista, sta bila Matko/Plaskan iz OK Celje. Peta in šesta nosilca sta bili ekipi Prijatelj/Urbančič, druga ekipa za ŠD Loka Žužemberk in Dolinšek/Nograšek za Calcit Volley, ki pa na finalu državnega prvenstva nista nastopila.

Ekipi Abraham/Skudnik (OK Mežica) in Kastelic/Jagodar (BVK Koper) sta uspešno nastopili v predtekmovanju, prva ekipa se je potem skozi repasaž prebila v polfinale, druga celo neposredno. Bregar/Predan (OK Merkur Maribor) in Matko/Plaskan (OK Celje) so se prvič na tem prvenstvu pomerili v drugem krogu, kamor sta se obe ekipi zanesljivo uvrstili. Bregar/Predan sta po izjemno odigrani končnici drugega niza potem v odločilnem tretjem nizu potem prepričljivo strla sovrstnika Matko/Plaskana za neposredno uvrstitev v polfinale. Slednja sta se potem zasluženo skozi repasaž ponovno prebila v finale finala državnega prvenstva.

V boj za medalje se nista uspeli vmešati ekipi ŠD Loka Žužemberk, Obrstar/Mrvar in Prijatelj/Urbančič, kot tudi ne ekipi OK Lubnika, Cerar/Kušar in Logonder/Draksler. Prav tako se v srečanja za stopničke nista uspela vmešati tretje postavljena igralca prvenstva, Zalokar/Sirar iz Kluba moderne odbojke.

Srečanje za tretje mesto se je na prvem igrišču prvenstva pričelo ob 18. uri. Potem ko sta igralca iz obale, Kastelic/Jagodar (BVK Koper), ki sta prvič skupaj tekmovala, zmagala v prvem nizu, sta končnico drugega niza v svoj prid obrnila igralca iz Mežice, Abraham/Skudnik, ki sta imela na prvenstvu tudi celotno ekipo podpornikov. V tretjem nizu sta Kastelic/Jagodar zaostala in prednosti Abrahama/Skudnika nista več uspela ujeti. Tretje mesto in bronasti medalji ter lepe praktične nagrade so tako odšle v Mežico ekipi Abraham/Skudnik.

V velikem finalu za prvo mesto in naslov državnega prvaka, ki se je pričelo nekaj minut po 19. uri, so gledalci sprva s strahom pogledovali proti bližnjim goram, a je vreme vzdržalo vse do konca finala. Ekipi Bregar/Predan (OK Merkur Maribor) in Matko/Plaskan (OK Celje) sta se pomerili drugič na tem finalu državnega prvenstva. Gledalci so z nestrpnostjo pričakovali, kako se bo ponovljeni obračun odvil tokrat, potem ko sta v prvem srečanju Matko/Plaskan imela zmago že skorajda na pladnju a sta se Bregar/Predan rešila na razliko v drugem nizu in potem prepričljivo dobila odločilni tretji niz. Tudi tokrat sta v zadnji četrtini prvega niza Matko/Plaskan vodila že s petimi točkami naskoka, 16:11. Z nekaj odličnimi skok servisi sta se se Bregar/Predan približala, Matko/Plaskan sta sicer še uspela odgovoriti za prednost treh točk z 19:16, a končnica in prvi niz je potem vseeno pripadla Bregar/Predanu. V drugem nizu sta ekipi vstopili izenačeno v končnico in potem smo gledali izjemno izenačen dvoboj na razliko, kjer sta imeli obe ekipi svoje priložnosti. Bolj zbrana, bolje fizično pripravljena Bregar/Predan sta naslov državnega prvaka in zlati medalji osvojila s 30:28 v drugem nizu.

Finale državnega prvenstva v odbojki na mivki za mlade do šestnajst let, za kadete, so sodili Branka Čemas Stjepanovič, Dušan Vrečar in Anton Pevc. Naslednji vikend, med 14. in 16. julijem bo v Višnji Gori, v izvedbi Kluba moderne odbojke, potekalo finale državnega prvenstva Moderna odbojka Open 2023 za mladinke do osemnajst let.

Podrobnosti, izidi, razvrstitev, spored, fotogalerija in video posnetki finala državnega prvenstva Preddvor Open 2023 (U16, kadeti) so dostopni prek spletnih strani prvenstva

https://beachvolley.tv/beachvolley-fitko/preddvor-open-2023/

Končna razvrstitev Preddvor Open 2023

4. mesto

5. mesto

Komentar