športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv

#DPU19: Odbojka na mivki v Murski Soboti pritegnila s pestrim dogajanjem na državnem prvenstvu za mlade do devetnajst let

Drugi turnir za državno prvenstvo v odbojki na mivki za mlade do devetnajst let, je v Murski Soboti dodobra napolnil novo prizorišče petih igrišč in navdušil vse prisotne. Prvi dan so potekali predtekmovalni boji po sistemu dvojne eliminacije. Številni pari, še posebej pri fantih so prvič nastopili skupaj. Prvič so v odbojki na mivki nastopili tudi nekateri mladi pari iz Pomurja.

Prvi dan na novem prizorišču odbojke na mivki v Murski Soboti predtekmovalna srečanja in promocijske tekme med ang. All Star vs. VIP predstavniki gospodarstva.

Tekmovalni program prvega dne so več kot popestrile tekme med, ang. All Star vs. VIP predstavniki gospodarstva. Zvezdniki za vse čase iz pomurske odbojke, Dejan Fujs, Roman Raktai, Sašo Topovšek in Bojan Novak so izžrebali pare s predstavniki iz gospodarstva, ki so ga zastopali, Sašo Zidar, Jure Lukač, Matjaž Durič in Saša Žuman. Po medsebojno odigranem nizu vseh parov sta prepričljivo, s tremi zmagami, največjo, dobro poznano znamko penin iz Gornje Radgone, prislužila Bojan Novak in Jure Lukač.

Med domačimi tekmovalci sta prvi dan največ pozornosti poželi novopečena reprezentantka, sicer igralka ŽOK Kema Puconci, Veronika Mikl, ki je tokrat prvič nastopila v paru z mlado Pio Krajcar. Ob koncu prvega dne sta v izločilnih bojih morali z 1:2 v nizih priznati premoč Miji Loli Živković in Hani Umnik. V izredno razburljivi končnici je odločila večja izkušenost gostujočega para, domači igralki sta kljub temu prikazali precejšen potencial in osvojili končno 9. mesto. Še dve mesti više sta se zavihteli tudi domačinki, Dona Vinkovič in Tjaša Malok, ki sta se prebili do tekmovanj drugega dne in podlegli pred Tajo Kobilca in Urško Morgan.

Drugi dan tekmovanja je tako napovedal zelo zanimive dvoboje. V ženskem delu tekmovanja so se v boj za najvišja mesta podale sestri, Špela in Polona Marušič in Kaja Kersnik z Niko Bevc, ki so na prvem turnirju osvojile prvi dve mesti, tokrat pa so se srečale že v polfinalu, v katerem sta bili, obakrat v podaljšanem nizu, s 24:22 in 28:26, za odtenek boljši Marušičevi. V drugem polfinalu so se pomerile Amedea Benussi in Lana Pavlovič ter Katarina Bulc in Nina Zdešar. Z 21:13, 22:14 in 15:11 sta boljši slednji. V obračunu za tretje mesto sta Kersnikova in Bevčeva z 2:0 odpravili Benussijevo in Pavlovičevo, sestri Marušič pa sta bili v finalu prepričljivo, z 21:13 in 21:11, uspešnejši od Bulčeve in Zdešarjeve.

Turnir sta obiskala tudi Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik, najbolj uveljavljeni par v odbojki na mivki v Sloveniji.

Pri fantih sta 5. mesto osvojila Črt Bošnjak in Andraž Stružnik in 7. mesto Rok Možič in Jaka Udrih, a je nekoliko slabši izid v Murski Soboti obema ekipama vseeno zadostoval za skupno prvo oz. drugo mesto in s tem zagotovljeno mesto na finalu državnega prvenstva v odbojki na mivki za mlade 20. julija na Kongresnem trgu v Ljubljani. V boju za bronasto odličje bomo v Ljubljani spremljali Bora Joseja Rotarja in Tea Podobnika ter Martina Valenčiča in Manuela Grünwalda. Slednja sta si nastop na zaključku v Ljubljani priigrala prav z zmago v Murski Soboti, kjer sta bila v polfinalu z 21:13 in 21:19 boljša od Rotarja in Podobnika, v finalu pa sta s 23:21 in 21:16 premagala Jakoba Rusa in Tonija Travnika. Luka Stožir in Urban Fužir sta morala, tako kot že v 4. krogu turnirja, tudi v boju za 3. mesto priznati premoč Rotarju in Podobniku (23:21, 21:13, 15:11).

Pri fantih sta si z zmago na turnirju Martin Valenčič in Manuel Grünwald, prislužila tudi nastop na finalu državnega prvenstva v odbojki na mivki v Ljubljani. Pri dekletih sta po številnih izenačenih dvobojih v polfinalu, v finalu prepričljivo zmagali sestri Špela in Polona Marušič.

Spominske pokale župana Murske Sobote, dr. Aleksandra Jevška, so tako pri fantih kot pri dekletih prejeli trije prvo uvrščeni pari. Organizator prvenstva, Cona.center Murska Sobota napoveduje še v letošnji sezoni novo tekmovanje za mlade in sicer srednjeevropski pokal MEVZA, v odbojki na mivki za mlade do šestnajst let, v petek in v soboto, 1. in 2. 9. 2017. Takrat bosta zagotovo imeli priložnost nastopiti tudi Ajda in Gaja Kuhar, ki sta morali udeležbo tokrat zaradi poškodbe odpovedati. Organizator obljublja posebno vabilo še nekaterim perspektivnim mladim parom v odbojki na mivki iz Pomurja.

Komentar