športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv

Izidi državnega prvenstva v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let (U18)

Murska Sobota, 11. julij 2021 — Na Letnem kopališču Murska Sobota je v soboto, 10., in v nedeljo 11. julija, potekalo državno prvenstvo v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let. To je bil drugi turnir državnega prvenstva, na katerem je tekmovalo skupno 22 mladih ekip odbojkaric in odbojkarjev na mivki. Pri fantih sta zmagovalca tega turnirja Mohor Travnik in Vid Ranc, pri dekletih sta v zelo številčni konkurenci zmagovalki dvodnevnega turnirja Živa Javornik in Ula Gorjup.

Pri dekletih je nastopilo skupno osemnajst ekip. Dekleta so do polfinala igrala po sistemu dvojne eliminacije, kar pomeni za vsako ekipo najmanj dve tekmi. Namen tega sistema igranja je, da imajo mladi pari omogočenih čim več tekem. Državno prvenstvo v odbojki na mivki se igra na dva dobljena niza, po skrajšanem sistemu prva dva niza do petnajste točke, na dve razliki in morebitni tretji niz do dvanajst, prav tako na dve razliki. 

Obe finalistki turnirja pri dekletih, prvi nosilki Anja Puckmeister in Tija Šketa ter štirinajsti nosilki Živa Šalej in Lara Jelen, sta se brez poraza uvrstili v finale tega drugega turnirja državnega prvenstva v odbojki na mivki. Prvo mesto sta osvojili Javornik in Gorjup, ki sta z dve proti nič v nizih (2:0, 15:9, 15:10) premagali prvi nosilki Puckmeister in Šketo Rozman. Tretje mesto sta preprečljivo osvojili Zala Kalar in Rima Posedel. 

Pri fantih so nastopile štiri ekipe, zaradi nastopa mlade reprezentance v odbojki, so v tujini nekateri najboljši mladi odbojkarji, ki zaradi tega niso igrali na tem turnirju. Fantje do so odigrali turnir v nedeljo, 11.7., po sistemu vsak z vsakim. Zaključno tekmo pri fantih, ki je bila odigran a tik pred nevihto v Murski Soboti, so odigrali prvi in drugi nosilec turnirja,  Grega Okroglič in Primož Jeklin proti Aleksandru Stojanoviću in  Mirnelu Tunanoviću, za skupno drugo mesto. Prvo mesto sta si namreč priborila peta nosilca, ki sta manjkala na prvem turnirju v Kranju, in sta tokrat v Murski Soboti v obeh medsebojnih dvobojih premagala oba prva nosilca v treh nizih. Drugo mesto sta si priborila Okroglič in Jeklin, s tretjim mestom sta se po treh nizih zadnjega dvoboja na turnirju, morala zadovoljiti Stojanović in  Tunanović.

Iz OK Radenci je na turnirju nastopil Teo Založnik, ki trenira odbojko pod vodstvom Bogdana Mariča in je ta turnir državnega prvenstva igral skupaj s  Filipom Winklerjem iz OK Merkur Maribor. V prvi tekmi proti drugima nosilcema, je domači par nudil dostojen odpor v treh nizih, preostala dva dvoboja sta morala priznati premoč nasprotnikom že po dveh.

Ob odsotnosti častnega pokrovitelja državnega prvenstva, župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, je nagrade najboljšim podelil direktor Cone.center, razvojnega vozlišča odbojke na mivki. Organizatorji so si oddahnili, da so tekmovanje spravili pod streho še pred kratkotrajno a močno nevihto.

Komentar