športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
odbojka-na-mivki-murska-sobota

Kralja soboške mivke letos na Murska Sobota Open DP serije A v odbojki na mivki

Murska Sobota, 17. avgust 2021 — Po več desetletjih v Murski Soboti ponovno državno prvenstvo v odbojki na mivki. Na čudovitem prizorišču letnega kopališča v Murski Soboti bodo v Cona.centru, razvojnem vozlišču odbojke na mivki, pripravili dvodnevni, letos največji turnir za državno prvenstvo serije A v odbojki na mivki za člane.

Za naslov Kralja soboške mivke v Murski Soboti se bo v nedeljo, 29. in v ponedeljek, 30. avgusta, pomerilo skupaj šestnajst ekip, med njimi osem najboljših prijavljenih ekip po točkah v Sloveniji. Organizator bo skupaj z Odbojkarsko zvezo podelil štiri posebna vabila. In štiri ekipe se bodo na glavni turnir uvrstile iz kvalifikacij dan pred glavnim turnirjem. Domači soboški prvoligaš, OK Panvita Pomgrad, si je že zagotovil eno posebno vabilo za nastop na glavnem turnirju in bo nastopil z novima okrepitvama v prihajoči sezoni dvoranske odbojke, Connor Jamesom McConnnell-ijem in Branislavom Radovićem.

 

Skupinski del tekmovanja se bo igral po novem sistemu Svetovne odbojkarske zveze (FIVB) za šestnajst ekip, po štiri ekipe v vsaki skupini. Tekme se bodo igrale na dva dobljena niza do 21. točke, na dve razliki. Tie-break se igra do 15. točke, na dve razliki. V nedeljo, 28.8., se bodo odigrali vsi skupinski dvoboji. Zmagovalci skupin se bodo uvrstili neposredno v četrtfinale. Drugo in tretje uvrščeni po skupinah se bodo pomerili za štiri prosta mesta v četrtfinalu. V ponedeljek, 30.8., se bodo potem odigrali dvoboji četrtfinala, obe polfinali in mali ter veliki finale. Javno žrebanje na postavljene nosilce turnirja bo v soboto, 28.8., ob 19. uri, v živo, s spletnim prenosom na spletnem portalu organizatorja in prek družbenih medijev prvenstva. Prav tako bodo vsi dvoboji prvenstva prenašani posamično v živo tako prek www.cona.center kot tudi prek družbenih medijev.

 

Organizator je ob podpori Zlatih, Srebrnih in Bronastih ter Tehničnih pokroviteljev že zagotovil nagradni sklad v višini najmanj 1.000,00 € + dohodnina. Nagrade prejmejo ekipe za:

  1. mesto: 150 točk / 350,00 € nagrade;
  2. mesto: 130 točk / 200,00 € nagrade;
  3. mesto: 110 točk / 150,00 € nagrade;
  4. mesto: 90 točk / 100,00 € nagrade;
  5. mesto: 75 točk / 50 € nagrade;
    9.-16. mesto: 30 točk.

Nagrade bo organizator izplačal skladno z veljavno davčno zakonodajo. Ekipe prejmejo neto objavljene vrednosti, plačilo akontacije dohodnine izplača organizator. Vse ekipe prejmejo vodo in hladno malico. Prizorišče je Letno kopališče Murska Sobota, Kopališka ulica 43, v Murski Soboti.

 

Prijave ekip prek portala za odbojko na mivki Odbojkarske zveze Slovenije (https://odbojka.si/beachvolley/) so možne do vključno četrtka, 26.8.. Igralci morajo imeti poravnano registracijo. Prijave tujih igralcev so možne, prav tako s poravnano registracijo in soglasjem matične zveze. Registracija na glavni turnir je 25,00 €/ekipo in se poravna brezgotovinsko neposredno organizatorju, registracija za kvalifikacije je 10,00 €/ekipo.

 

Tekmovalci, člani njihovih ekip in drugo organizacijsko osebje, ki sodeluje pri izvedbi tekmovanja in gledalci morajo za udeležbo izpolnjevati pogoje PCT (prebolevnost – cepljenje – testiranje). Če PCT pogoji niso izpolnjeni, tekmovalcu oz. ekipi ni dovoljen nastop na prvenstvu.

Murska Sobota Open, DP serije A v odbojki na mivki je nadaljevanje tekmovanja za Kralja in kraljico soboške mivke ter nadgradnja državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki v Murski Soboti 

Upravljalec letnega kopališča v Murski Soboti, Komunala Murska Sobota, je namreč v sodelovanju s Cona.centrom in pod pokroviteljstvom župana MO Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, še pred poletjem 2017 prenovil in nadgradil igrišča odbojke na mivki v Murski Soboti na letnem kopališču.

 

Ob otvoritvi teh prenovljenih in novih igrišč v juliju 2017, je župan dr. Jevšek s servisom tudi slovesno otvoril novo prizorišče. Ob takratni otvoritvi so v Cona.centru pripravili tudi prvo tekmovanje za Kralja in kraljico soboške mivke. Za kraljico soboške mivke je bila razglašena Katja Saje, kralj je postal Gorazd Gider. Letošnje državno prvenstvo je uradna nadgradnja tega tekmovanja, saj bosta zmagovalca Murska Sobota razglašena za Kralja soboške mivke.

 

V letih med 2017 in 2019, so v Cona.centru vsako leto pripravili tako državna prvenstva za mlade, kot tudi srednjeevropska prvenstva pod okrilje Srednjeevropske odbojkarske zveze (MEVZA). Tako so prve izkušnje v Murski Soboti pridobivali številni mladi odbojkarji in odbojkarice. Med njimi sta tudi Rok Možič in Rok Bračko, aktualna evropska prvaka v odbojki na mivki v starostni kategoriji do dvajset let. Rok Možič je večkratni zmagovalec MEVZA prvenstev v Murski Soboti, v letu 2017, v starostni kategoriji do šestnajst let skupaj s Tonijem Travnikom in v 2018 skupaj z Jaka Udrihom v starostni kategoriji do osemnajst let, ko sta v izjemnem dvoboju premagala gostujočo ekipo iz Cipra, Odiseas Savidis/Sotiris Siapanis. V 2019 je na MEVZA prvenstvu do devetnajst let, Klemen Šen, letošnji finalist državnega prvenstva v Kranju, skupaj s Črtom Rozmanom, skozi repasaž, osvojil drugo mesto, proti ekipi iz Estonije, Kaur Eriku Kaisu in Rasmusu Meiusu. Prve mednarodne izkušnje so v preteklih letih pridobivali tudi mladi odbojkarji in odbojkarice iz regije Pomurje, ki jih je organizator povabil, da se tokrat preizkusijo tudi v članski kategoriji, v kvalifikacijah za to DP serije A.

 

Na tem težko pričakovanem prvenstvu, organizator tudi letos pričakuje mednarodno udeležbo, z ekipami iz sosednjih držav.

Mevza J16 v 2017 levo, 2. mesto Glatz/Hiedl (AT), sredina zmagovalca Možič/Travnik (SI) in desno tretje mesto Rozman/Šen (SI).
Podelitev zmagovalcem prvenstva MEVZA U16 v 2017. Levo, 2. mesto Glatz/Hiedl (AT), sredina zmagovalca Možič/Travnik (SI) in desno tretje mesto Rozman/Šen (SI). Foto: Jure Zauneker.

Rok Možič in Toni Travnik o pričakovanjih pred MEVZA U 18 v 2017. Video: Katja Saje in Ana Babič.

Žan Bedrač (SI), aktualni odbojkar OK Panvita Pomgrad skuša blokirati varanje gostujočega igralca s Cipra, Odiseasa Savidisa na MEVZA U 18 prvenstvu v 2018. Foto: Jure Zauneker.
Žan Bedrač (SI), aktualni odbojkar OK Panvita Pomgrad, skuša blokirati varanje gostujočega igralca s Cipra, Odiseasa Savidisa na MEVZA U 18 prvenstvu v 2018. Foto: Jure Zauneker.

Med prvenstvom za naslov Kralja soboške mivke, bo na prizorišču letnega kopališča v Murski Soboti potekal tudi 3. Jankov memorial

Zadnji vikend avgusta se nam v Murski Soboti obeta res bogat odbojkarski program. Tretjič zapored, tokrat na prostem, bomo v Murski Soboti priča tudi Jankovemu memorialu, ki potema v spomin na Janka Rajnarja, pokojnega policista in odbojkarja. 

 

Po prvih dveh zelo uspešnih izvedbah memoriala v Ljutomeru, kjer je Janko Rajnar navduševal v dresu nekoč tudi odbojkarskega prvoligaša OK Ljutomer, se memorial seli na mivko. Z novim konceptom, v uradni panogi Svetovne odbojkarske zveze (FIVB), v odbojki na mivki, 4:4. Nastopili bodo nekatere VIP in All Stars ekipe iz regije Pomurje in iz celotne Slovenije ter iz Avstrije.

 

3. Jankov memorial, ki bo potekal prav tako v soboto, 28. avgusta, s pričetkom ob 11. uri, poteka pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška.

 

Vse tekme in dogajanje bo možno spremljati v neposrednih prenosih prek www.cona.center. Podelitev 3. Jankovega memoriala najboljšim ekipam je napovedana ob 18. uri.

Komentar