športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
BeachVolley.tv-capri

Špoljarič in Žužek zmagovalki pri dekletih in pričakovano Možič z Udrihom pri fantih / Špoljarič and Žužek are the winners for girls and as expected Možič with Udrih for boys of U18 category

Špoljarič in Žužek zmagovalki pri dekletih in pričakovano Možič z Udrihom pri fantih / Špoljarič and Žužek are the winners for girls and as expected Možič with Udrih for boys of U18 category

home > mevza u18 > news > špoljarič in žužek zmagovalki pri dekletih in pričakovano možič z udrihom pri fantih / špoljarič and žužek are the winners for girls and as expected možič with udrih for boys of u18 category

Murska Sobota, 24. avgust 2018 – Zaključni dan srednje-evropskega pokala v odbojki na mivki je prinesel zmago dveh dvojic za Slovenijo. Špoljarič in Žužek sta v finalu premagali sestri Kuhar. Možič in Udrih sta šele v drugem nizu strla odpor žilavih gostov iz Cipra, ekipe Savidis / Siapanis. Uspeh ekip iz Slovenije sta dopolnili dvojica fantov iz regije, Bedrač in Kovačič, s šestim mestom po tesnem porazu v tekmi za peto mesto z ekipo iz Avstrije in Vori / Krajcar zmago v srečanju za deveto mesto.

:: :: ::

The final day of the Middle-European Beach Volleyball U18 Cup brought the victory of two doubles for Slovenia. Špoljarič and Žužek defeated the sisters Kuhar in the final. match Možič and Udrih broke the resistance of the tough from Cyprus, Savidis / Siapanis. The success of the teams from Slovenia was complemented by the team from the region, Bedrač and Kovačič, with a sixth place after a close defeat in the match for the fifth place with a team from Austria and another team from the region, Vori / Krajcar who won the ninth place.

:: :: ::

Zadnji dan tekmovanja #MEVZABeachVolleyU18 je sicer minil v zahtevnih vremenskih razmerah, a večjih težav odbojkarice in odbojkarji na mivki z vremenom niso imeli. Nekaj malega dežja jih ni motilo, da ne bi prikazali izvrstnih iger. Tako smo imeli priliko videti nekateri izvrstne dvoboje, še posebej je treba izpostaviti finalno srečanje pri fantih, ki je postreglo z res napeto tekmo, še posebej v prvem nizu.

Potem, ko je že delovala, da gostujoča ekipa iz Cipra, Savidis/Siapanis obvladuje položaj v prvem nizu, sta Možič in Udrih pritisnila na plin in z nekaj sreče na koncu ta prvi niz tudi dobila. Zaradi po njegovem sporne sodniške odločitve, je protestiral trener mladeničev iz Cipra, ki sta se v Murski Soboti pridno pripravljala na tekmovanje že dva pri pričetkom tekem. V drugem nizu sta potem Možič in Udrih držala korak že od samega začetka in v drugi polovici nizi z nekaj dobrimi potezami, tako s servisom kot tudi z obrambo udarcev pokazala, da deveto mesto na evropskem prvenstvu in naslov državnih prvakov nista naključje.

Finalno srečanje pri dekletih je postreglo z nekoliko manj drame. Špoljarič in Žužek sta unovčili dobro formo iz predtekmovanja in predvsem z izjemnimi servisi nista pustili sestrama Kuhar, da bi razvili svojo prepoznavno igro. Slab začetek prvega niza je sestri Kuhar stal možnosti za morebitno zmago. A če upoštevamo, da sta igrali v višji starostni kategoriji, je to izjemen uspeh in že naslednjo leto bosta imeli možnost napadati naslov pokalnih srednje-evropskih zmagovalk. Sestri Kuhar sta tokrat nastopili pod vodstvom trenerja Andreja Turka iz Ljubljana Volley. Igralki ŽOK Ljutomera, Rosić / Kosi sta končale tekmovanje na zadnjem, desetem mesto, a pridobili pomembne izkušnje, še posebej upoštevajoč, da je bil to njun prvi uradni skupni nastop v odbojki na mivki.

Fantje iz regije, dvojici Vori / Krajcar in Bedrač / Kovačič so več kot upravičili posebno vabilo organizatorja tekmovanje, Cone.center Murska Sobota. Še posebej sta lepo presenetila slednja, že z uvrstitvijo v četrtfinale, kjer sta sicer morala priznati premoč poznejšima zmagovalcema Možiču in Udrihu, a sta v tekmi za razvrstitev od petega do osmega mesta najprej premagala v treh nizih premagala dvojico iz Češke republike, Herman / Berčik in potem zelo tesno, prav tako v treh nizih priznala poraz v srečanju za peto mesto z dvojico iz Avstrije, Anntoni / Krasnig in tako osvojila končno šesto mesto. Tudi Vori in Krajcar sta dosegla lepo zmago v tekmi za deveto mesto, z dvojico iz Avstrije, Stockhammer / Pöllhuber. Dvojice iz regije so trenirale in nastopale pod vodstvom trenerja ŽOK Ljutomer, Andreja Tota, po dogovoru s trenerjem OK Panvita Pomgrad Pomurje, Dejanom Fujsom.

Uspeh ekip iz Slovenije sta dopolnila Rozman in Šen, ki sta v srečanju za tretje mesto premagala dvojico Travnik / Založnik in tako zagotovo upravičila posebno vabilo organizatorja. Odlično se je odrezala tudi koroška naveza Primik / Ramšak, ki je v tekmi za sedmo mesto premagala ekipo iz Češke, Herman / Berčik.

Srednje-evropski pokal v odbojki na mivki za mlade se je zaključil s podelitvijo pokalov in medalj najboljšim trem ekipam fantov in deklet ter z obljubo organizatorja tekmovanje ne le o ponovitvi tega tekmovanja v naslednjem letu temveč tudi z napovedjo kandidature za evropsko prvenstvo v odbojki na mivki za mlade v odbojki na mivki do osemnajst let.

#MEVZAU18: Razvrstitev pri dekletih / Ranking – Women
#MEVZAU18: Razvrstitev pri fantih / Ranking – Men

Foto galerija / Photo gallery: Cona.center MS / Aleš Cipot

home > mevza u18 > news > špoljarič in žužek zmagovalki pri dekletih in pričakovano možič z udrihom pri fantih / špoljarič and žužek are the winners for girls and as expected možič with udrih for boys of u18 category

Komentar