športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv

Otvoritev novih igrišč za odbojko na mivki v Murski Soboti: Gorazd Gider je kralj, Katja Saje je kraljica soboške mivke

V Murski Soboti na letnem kopališču je danes Cona.center, razvojno vozlišče odbojke na mivki, ob otvoritvi novih igrišč odbojke na mivki priredil dobrodelni, ang. VIP King & Queen of the Beach tekmovanje.

Vabljeni odbojkarji in odbojkarice so sprejeli izziv za kralja in kraljico soboške mivke ter z igranjem po posebnem sistemu zbrali 760 € za štipendije štirim nadarjenim odbojkarjem in odbojkaricam iz Pomurja. Nagrade so prejeli: Žan Bedrač iz Odbojkarskega kluba Radenci; Veronika Mikl iz Ženskega odbojkarskega kluba Kema Puconci; in sestri Ajda in Gaja Kuhar iz Ženskega odbojkarskega kluba Murska Sobota.

Na podelitvi sta štipendijo prevzela Žan Bedrač in Veronika Mikl, sestri Ana in Gaja Kuhar sta med tem tekmovali na turnirju v odbojki na mivki za državno prvenstvo v starostni kategoriji U17 in osvojili izvrstno peto mesto. Predlagatelj štipendije za sestri Kuhar je Alojz Kerec, trener mlajših selekcij v ŽOK Murska Sobota in strokovni vodja Cona.centra Murska Sobota. Veroniko Mikl in Žana Bedrača je predlagala dr. Saša Vrbnjak, profesorica športne vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer in tudi sama bivša odbojkarica. Vsak izmed nagrajenih športnikov je prejel štipendijo v višini 190 € za udeležbo na poletnih olimpijskih trening taborih v odbojki na mivki v Murski Soboti.

Izziv za kralja mivke so odbojkarji odigrali v dveh skupinah in odbojkarice za kraljico mivke v eni skupini hkrati na treh novo postavljenih igriščih odbojke na mivki. Kljub močnemu vetru se je izkazalo, da je letno kopališče in Športni park Fazanerija izvrstna lokacija za odbojko na mivki v senci in zavetrju. V Cona.centru so v sodelovanju z družbo Kema pripravili posebno mešanico mivke, ki je požela pohvale vseh prisotnih igralk in igralcev. Celoten projekt je v rekordno kratkem času izvedla družba Komunala Murska Sobota, po načrtih študentke arhitekture Urške Gomboc.

V moški konkurenci je po izjemno zanimivih obračunih že v uvodnem krogu, naziv kralja soboške mivke osvojil bivši odbojkar Gorazd Gider, ki je sicer tesno a popolnoma zasluženo zmagal in pokazal, da so za uspeh v športu pomembne tako tehnične spretnosti in znanje a tudi vrednote kot so sodelovanje, komunikacija in borbenost.
Naziv kralja mivke je za pičle tri točke, igralci so igrali medsebojno en niz v parih do 15. točke brez razlike, zato je v primeru enakega števila zmag odločalo število osvojenih točk, zgrešil Jure Lukač. Tretje mesto je osvojil gost v Pomurju, bivši odbojkar iz Kočevja in trener mlajših odbojkarskih selekcij, Andrej Turk.

 

Igrišča so uradno otvoritev doživela s prvim začetnim udarcem župana Mestne občine Murska Sobota, dr. Aleksandra Jevška, ki je tudi častni pokrovitelj projekta postavitve novih igrišč odbojke na mivki v Murski Soboti. V nagovoru prisotnim je župan omenil, da bo že letos tekmovanje za državno prvenstvo v odbojki na mivki v samem središču Murske Sobote. Na kratko je župan predstavil tudi nekatere druge načrte za športno infrastrukturo v Murski Soboti.

Zupan-Murska-Sobota-Aleksander-Jevske-odbojkarski-servis
Dr. Aleksander Jevšek, župan Murske Sobote, levo, na desni Marko Savić, župan z odbojkarskim servisom odpira igrišča.

V ženski konkurenci je največ pokazala Katja Saje in brez dileme, s tremi zmagami v skupini osvojila naziv kraljice soboške mivke. Drugo mesto je za las osvojila Ana Babič in tretje Svetlana Oletič.

kraljica-soboske-mivke-katja-saje-murska-sobota-2017
Med ženskami je prepričljivo osvojila naslov kraljice soboške mivke Katja Saje (druga z leve). Na sliki z leve: Svetlana Oletič, Katja Saje, Sanja Jazbinšek in Ana Babič.

Fotogalerija:

Komentar