športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
BeachVolley.tv-capri

[Beach Volleyball] #PorečMajor finale žensk: V izjemni nočni atmosferi večno srebna do zmage za ekipo Kanade

[Beach Volleyball] #PorečMajor finale žensk: V izjemni nočni atmosferi večno srebna do zmage za ekipo Kanade

Sobota, 1. julij 2017 – Poreč Major. Finale ženskih parov, odbojka na mivki. CAN: Sarah Pavan & Melissa Humana- Paredes. CZE: Barbora Hermannova & Marketa Slukova.
:: :: ::
1. niz: 32:34. 2. niz: 21:12. 3. niz: 15:6. Izid: 2:1. Trajanje: 62 min. Zmaga za: CAN.
:: :: ::
Finale žensk v izjemni atmosferi arene v Poreču, pred nabito polnimi tribunami 3.600 gledalcev. Igralki za Češko republiko sta tekmo pričeli z nekoliko, na prvi pogled nenavadno taktiko. Obe igralki sta igrali tako v obrambi kot tudi v bloku in ne kot običajno, da bi Slukova igrala izključno obrambo in Hermannova vsakič blokirala. In zanimivo, vse servise sta usmerjali na najvišjo igralko turnirja, Sarah Pavan, ki meri 196 cm v višino, ampak vsaj v začetku prvega niza se jima ta taktika ni obrestovala. Naredili sta kar nekaj napak na servisu in pri 10:6 za Kanadčanki sta bili igralki za Češko republiko prisiljeni vzeti odmor.

Tvegani servisi so se potem obrestovali pri 14:11 za Kanado, ko je Hermannova s srečnim servisom (servis, pri katerem se žoga dotakne mreže, a vseeno pade v polje nasprotnika) zmanjšala izid na 12 in potem takoj še blok, sicer obrambne specialistke, Markete Slukove in sledila je reakcija Kanadčank, ki sta pri vodstvu le še za točko, pri 14:13, vzeli odmor. Pri še vedno vodstvu 15:14 sledi ena od točk večera, z izjemnimi obrambami na obeh straneh, še posebej, spet zanimivo, Hermannove, sicer blok specialistke in Čehinji sta izenačili na 15:15. To jima je dalo neverjeten zagon. Delovali sta zelo sveže in suvereno. Še vedno sta precej tvegali na servisu in zaradi tega tudi kar nekaj napak z njune strani. Proti koncu niza sta občasno tudi že servirali na Humano-Paredes, ki s svojimi 176 cm, deluje na igrišču kot palček nasproti svoji 196 cm visoki soigralki, večno srebrni Sarah Pavan, kot so jo poimenovali nekateri poznavalci. Do takrat Humano-Paredes sploh ni sprejemala začetnih servisov in napadala za menjavo, kar je bilo gotovo novo zanjo, kajti do takrat je večina tekmic s servisom napadala ravno njo.

Taktika se je pričela obrestovati in Čehinji sta prešli na svojo klasično igro, Slukova v obrambi in Hermannova v bloku. Začetni udarci tokrat na Humana-Paredes so se tudi obrestovali, saj je Slukova uspela obraniti njen udarec pri vodstvu Čehinj 18:17 in lastnem servisu, ampak se je blok Pavanove ponovno izkazal za neprebojnega. Kaj blok, kaj neprebojen, to je pravi Kitajski zid, pravzaprav.

Kljub neprebojnemu bloku Sarah Pavanove za Kanado sta v prvem nizu z odlično taktiko slavili igralki za Češko republiko – Barbora Hermannova & Marketa Slukova. Foto: Samo Vidic / Beach Majors

Kanadčanki sta v zaključku prvega niza s servisom pritiskali na Slukovo, ki pa je delovala dovolj zbrano, fokusirano in energično za ubraniti se pritiska, ki sta ga Kanadčkanki vršili nanjo s servisom. Slukova je uspela priti mimo Pavanove z udarcem v ang. block-out. Pri 22:21 je Kanadčanka Humana-Paredes imela žogo za prvi niz a je Slukova uspela rešiti niz z izjemno obrambo. Pri 22:22 se je tveganje Čehinj na servisu končno obrestovalo, saj je Slukova v izjemno pomembnem trenutku dosegla asa s servisom.

Pri 25:25 se je Čehinjama tudi obrestoval servis na Pavanovo, saj ta že celoten prvi niz ne deluje zanesljivo s sprejemom servisa. Se potem sicer rešuje z izjemnim udarcem. Ampak taktika se je Čehinjama vseeno obrestovala saj sta prvi niz, po številnih zanesljivih menjavah, dobili s 34:32.
:: :: ::
V drugem nizu sta igralki iz Češke republike nadaljevali z zastavljeno taktiko, s servisi na 196 cm visoko, Sarah Pavan. Vendar, tokrat je bilo že na začetku drugega niza očitno, da Pavanova precej bolje sprejema servis in potem seveda tudi bistveno lažje in bolj zanesljivo zaključevala v napadu. Čehinji sta držale enakovredno igro do osme točke, ko sta Kanadčanki uspeli prvi občutneje povesti z 11:8. Vodstvo sta potem povečali na 19:12 in brez težav dobili drugi niz z 21:12.
:: :: ::
Tretji, skrajšani niz sta bolje odprli Kanadčanki. Povedli sta najprej z 2:0 in potem še s 5:2. Kar je bil znak za Čehinji, ki sta podobno kot v prvem nizu pri 3:0 za Kanadčanki, tokrat v tretjem nizu pri 5:2 za nasprotnici vzele svoj prvi odmor. Za razliko od prvega niza se odmor tokrat ni obrestoval. Tudi sprememba taktike in servisi na Humana-Paredes se niso izplačali, saj je obrambna specialistka – kljub svojim 176 cm – delovala v tretjem nizu še vedno izjemno sveže in energično, kot da smo na začetku turnirja in ne v njegovem finalnem obračunu.

Kanadčanki sta nadaljevali s svojo igro in tudi tretji niz in s tem svojo prvo zmago na največjih tekmovanjih kronali z izidom 15:6. Množica, v večini sicer navijači za igralki iz Češke republike, je navdušeno pozdravila zmagovalki, Sarah Pavan in Melisso Humana-Paredes. Tudi Barbova Hermannova in Marketa Slukova sta bili z doseženimi zadovoljni in pozdravljeni z bučnim aplavzom navijačem v prekrasnem nočnem ambientu arene odbojke na mivki v Poreču.
:: :: ::

Komentar