športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
BeachVolley.tv-capri

Prvi dan srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki preživelo ducat najboljših mladih ekip / On the first day of MEVZA Beach Volley U18 Cup dozen ob best young teams survived

Prvi dan srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki preživelo ducat najboljših mladih ekip / On the first day of MEVZA Beach Volley U18 Cup dozen ob best young teams survived

home > 2019 mevza u18 > news > prvi dan srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki preživelo ducat najboljših mladih ekip / on the first day of mevza beach volley u18 cup dozen ob best young teams survived

Murska Sobota, 1. junij 2019 – Prvi tekmovalni dan srednjeevropske pokala v odbojki na mivki za mlade do osemnajst let je postregel s 23-imi dvoboji pri dekletih in s kar 28-imi srečanji pri fantih. V drugi dan tekmovanje se je uspelo uvrstiti ducat najboljšim ekipam pri dekletih in prav tako pri fantih. Ekipe iz Murske regije so se izkazale, tako pri fantih z dvema uvrstitvama med najboljših dvanajst, kot pri dekletih, kjer sta Ajda in Gaja Kuhar suvereno opravile z nasprotnicami.

:: :: ::

The first competition day at the 2019 MEVZA Beach Volley U18 CUp served with matches for women and even more, 28 matches for men. On the second day, we will see at the competition a dozen of the best teams for men and women. Regional teams showed themselves, both by the men with two rankings among the top twelve, and especially by the girls, where Ajda and Gaja Kuhar convincingly won over their opponents.

:: :: ::

Prvi dan je minil v lepem in nekoliko vetrovnem vremenu na izvrstno pripravljenem prizorišču odbojke na mivki soboškega kopališča. Že zgodaj zjutraj so tekmovalke in tekmovalci napolnili prizorišče, kjer so na štirih igriščih potekale tekme po včerajšnjem opravljenem žrebu. Pri fantih so srednjeevropski pokal v odbojki na mivki s predtekmami odprli pari iz Slovenije, ki nastopajo s posebnim vabilom v dvoboju dveh sosednjih držav, Slovenije in Madžarske, Jaka Prevorčnik in Nejc Kožar, ki sta igrala s Pusztai / Petik ter Aljaže Brinar in Rene Potočnik, ki sta igrala z Dōczi / Udvarhelyi. Med-soseski dvoboj sta prepričljivo dobila oba para, ki nastopata za Slovenijo.

Pri dekletih smo ob začetku tekmovanja videli dvoboj dveh ekip, ki igrata za Slovenijo s posebnim vabilom organizatorja, Cone.center Murska Sobota, Nine Šmidovnik in Eve Seretin proti Niki Košiček in Zali Jakše. Šmidovnik in Seretin sta se morali po prepričljivo dobljenem prvem nizu, v drugem precej bolj potruditi za tesno zmago v dveh nizih. Prvo-postavljeni igralki za Slovenijo, Ajda in Gaja Kuhar sta več kot prepričljivo dobila oba prva dvoboja prvega tekmovalnega dne srednjeevropskega pokala, prvega ravno proti zmagovalkami predtekme, paru Šmidovnik / Seretin. Še bolj prepričljivo sta Ajda in Gaja, ki že tretjo leto zapored nastopata na srednjeevropskem pokalu v Murski Soboti, dobili pozno popoldanski dvoboj s parom iz Avstrije, Magdaleno Rabitsch in Anjo Trailović. Sestri Kuhar bosta v nedeljo igrali tretje kolo zmagovalne skupine s parom Hanna Gubik in Sára Noemi Puskás iz Madžarske ob deseti uri in deset minut. Med dvanajst najboljši parov sta se uvrstili tudi Zala Špoljarić, ki je branilka naslova z lanskoletnega srednjeevropskega pokala in Taja Lapajne ter Ira Kadunc z Asja Šen, ki sta tako upravičili posebno vabilo organizatorja. Četrti par med najboljših dvanajst iz Slovenije sta Šmidovnik / Seretin.

Pri fantih sta bila izmed slovenskih ekip prvi dan najbolj prepričljiva Črt Rozman in Klemen Šen, ki sta se brez poraza uvrstila v tretji krog tekmovanje in s tem med dvanajst najboljših ekip. Še največ preglavic sta jima povzročila David Novak in Dino Vinkovič, ki sta drugem nizu tega dvoboja resnično tesno izgubila na 25. točki. Prvo-postavljeni par za Slovenijo, Rok Bračko in Žan Zajc sta prvo tekmo proti Brinarju in Potočniku sicer zelo prepričljivo dobila a sta potem v poslastici dneva morala tesno priznati premoč ekipi iz Poljske, proti izvrstnima Jakubu Kurowskemu in Jakubu Hajduku. Marko Stvarnik in Niko Kovačič sta v odločilnem dvoboju za uvrstitev med dvanajst najboljših premagala dvojico iz Madžarske, Domonkos Dōczija in Márton Udvarhelyija. Prav tako sta se Novak in Vinkovič z dvema zmagama zelo prepričljivo uvrstila med dvanajst najboljših ekip srednjeevropskega pokala.

Drugi dan, v nedeljo se tekmovanje prav tako prične že ob 8.30 uri na soboškem kopališču. Pri dekletih je prvi finalni dvoboj napovedan ob 15. uri in morebitna ponovljena zlata tekma v primeru poraza ekipe, ki se je v finale uvrstila s samimi zmagami potem ob 17. uri. Pri fantih bomo videli finalni dvoboj ob 16. uri in morebitno zlato tekmo potem ob 18. uri. Organizator je pripravil tudi posebno VIP srečanje županov, gospodarstvenikov in odbojkarskih zanesenjakov na mobilnem odru, ki bo dopolnil že tako čudovito postavljeno prizorišče z montažnimi tribunami za gledalce. Vljudno vabljeni.

Uradni izidi fantje (130 KB, .pdf)
Uradni izidi dekleta (123 KB, .pdf)

Za vse dodatne informacije in izjave smo vam na voljo na mobilni telefonski številki 041 730 882 ali na e-poštnem naslovu marko@savic.cc.

Hvala za poročanje o tekmovanju.

home > 2019 mevza u18 > news > prvi dan srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki preživelo ducat najboljših mladih ekip / on the first day of mevza beach volley u18 cup dozen ob best young teams survived

Komentar