športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
Rok-Bracko-blok-Zan-Zajc-napada-Jaka-Prevorcnik-spremlja

Rok Bračko in Grega Okroglič zmagovalca zadnjega prvenstva za mlajše člane v odbojki na mivki v Murski Soboti

Murska Sobota, 12. julij 2022 — Zmagovalca letošnjega zadnjega državnega prvenstva v odbojki na mivki za mlajše člane do dvajset let, na letnem kopališču v Murski Soboti, sta Rok Bračko in Grega Okrglič, ekipa Beograd (Ludus). V velikem finalu za prvo mesto sta v treh nizih premagala Žana Zajca in Jako Prevorčnika, ekipo Prevorčnik/Zajc (prav tako Ludus). Rok Bračko, skupaj z Dinom Vinkovičem, odhaja na Evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji, v Turčijo.

Prvenstvo v kategoriji za mlajše člane, s pričetkom v soboto, 9.7., ob 9. uri, v dveh  predtekmovalnih skupinah, je potekalo na dveh igriščih kopališča v Murski Soboti. Maloštevilna, a izjemno močna zasedba mlajših članov, je bila razvrščena v dve skupini po štiri ekipe, prvi dve uvrščeni ekipi sta se uvrstili neposredno v polfinale, drugo in tretje uvrščene ekipe so se križno pomerile  med sabo za uvrstitev v polfinale.

Prvo postavljeni ekipi prvenstva sta se brez težav uvrstili v drugi krog predtekmovanja. Prva nosilca, Rok Bračko in Grega Okroglič, sta prvo srečanje proti Lucasu Hrvatinu in Marku Vojvodi, zmagala brez boja. Žan Zajc in Jaka Prevorčnik sta tako igrala proti domačinoma iz Radenec, Teu Založniku in Niku Mariču, na prvem igrišču v neposrednem spletnem prenosu, in srečanje zanesljivo, v dveh nizih tudi dobila.

Obe drugi srečanji prvega kroga kroga v obeh skupinah sta se končali po treh nizih. Tako sta v Skupini A Mohor Travnik in Jure Kocjančič (Dolenjski svizci/ŠD Loka Žužemberk) v treh nizih premagala Kimija in Jako Cestnika, ki je nadomestil odsotnega člana te ekipe, Eldarja Merdanovića (Gocozaver-Cestnik Volley/Cestnik Volley). In v Skupini B, sta prav tako v treh nizih, Nik Mujanović, ki je nadomestil odsotnega Oskarja Ahaca Navodnika in Vid Ranc (Piknik varianta/OK Mežica) premagala najmlajša udeleženca prvenstva, Benjamina Mugerlija in Yana Pigareva (ekipa  Ben Yan/BVC Salonit Anhovo – Kanal/Ljubljana Volley).

V drugem krogu predtekmovanja so se vse ekipe razšle po dveh nizih. Tako sta prva nosilca, Rok Bračko in Grega Okroglič (Beograd/Ludus) suvereno opravila z Mohorjem Travnikom in Juretom Kocjančičem (Dolenjski svizci/ŠD Loka Žužemberk). Žan Zajc in Jaka Prevorčnik (Prevorčnik/Zajc za Ludus) sta v prvem nizu zanesljivo, v drugem tesno premagala Nika Mujanovića in Vida Ranca (Piknik varianta/OK Mežica), potem ko sta slednja večino drugega niza sicer vodila, tudi že za šest točk. Poraženci prvega kroga so prav tako obračunali med seboj, Kimi in Jaka Cestnik (Gocozaver-Cestnik Volley/ Cestnik Volley) sta se brez boja uvrstila v Skupino za polfinale. V srečanju najmlajših udeležencev v Skupini B, med domačinoma, ki dvoransko odbojko igrata za OK Radenci, Teom Založnikom in Nikom  Marič (Založnik/Marič za Ludus) in mešano klubsko ekipo Benjaminom Mugerlijem in Yanom Pigarevom (ekipa Ben Yan/BVC Salonit Anhovo – Kanal/Ljubljana Volley) sta prepričjivo v dveh nizih dobila slednja.

V Skupino za polfinale so se tako uvrstile ekipe:

Skupina za polfinale: spored

DatumTekmaČas/IzidPrizorišče Prvi sodnik_ca Drugi sodnik_ca
Piknik varianta : Gocozaver-Cestnik Volley Ervin Strmčnik -
Dolenjski svizci : Ben Yan Ljubo Globačnik -

V križnih srečanjih sta se v polfinale uvrstili ekipi Nika Mujanović in Vida Ranca (Piknik varianta/OK Mežica) in ekipa Mohorja Travnik ter Jureta Kocjančiča (Dolenjski svizci/ŠD Loka Žužemberk), obe ekipi z zmago v dveh nizih.

Obe polfinali, mali finale za tretje mesto in veliki finale smo spremljali na prvem, prijetno senčnem igrišču kopališča v Murski Soboti, tudi v neposrednih spletnih prenosih. V prvem polfinalu sta se pomerili prvouvrščena ekipa Skupine A, Rok Bračko in Grega Okroglič (Beograd/Ludus) z zmagovalcem srečanja Skupine za polfinale, med drugo uvrščeno ekipo Skupine B s tretje uvrščeno ekipo Skupine A, Nikom Mujanovićem in Vidom Rancem (Piknik varianta/OK Mežica). V drugem polfinalu sta se pomerili zmagovalna ekipa Skupine B, Žan Zajc in Jaka Prevorčnik (Prevorčnik/Zajc za Ludus) in zmagovalec srečanja iz Skupine za polfinale, med drugo uvrščeno ekipo Skupine A in tretje uvrščeno ekipo Skupine B, Mohorjem Travnikom in Juretom Kocjančičem (Dolenjski svizci/ŠD Loka Žužemberk).

V prvem polfinalu prva nosilca, Rok Bračko in Grega Okroglič, v srečanju s kolegoma iz reprezentance do dvajset let, ki se je uspešno uvrstila na Evropsko prvenstvo za mlade do dvajset let v dvoranski odbojki v Italiji, nista dopustila nobenega presenečenja. Nadomestni član ekipe Piknik Varianta, Nik Mujanović, je igral s povitim gležnjem, ki si ga je poškodoval v uvodu prvenstva in to se je gotovo poznalo. Tako jima je z Vidom Rancom ostalo še malo finale za tretje mesto. V drugem polfinalu sta druga nosilca, Žan Zajc in Jaka Prevorčnik, prav tako zelo suvereno v dveh nizila opravila z Mohorjem Travnikom in Juretom Kocjančičem.

Mali finale za tretje mesto, med poražencema iz obeh polfinal, Nikom Mujanovićem in Vidom Rancem ter Mohorjem Travnik in Juretom Kocjančičem, sta v prvem nizu, potem ko sta zaostajala že za pet točk, tesno zmagala prva. Drugi niz sta potem Travnik in Kocjančič uspela uspešno odigrati za zmago v tem nizu. Tudi v tretjem, odločilnem nizu sta Travnik in Kocjančič povedla že na začetku niza, prednost zadržala do konca, kar jima je prineslo tretje mesto in dragocenih 60 točk.

V velikem finalu za prvo mesto smo gledali ponovitev srečanja prvega prvenstva za mlajše člane, 18. junija v Ljubljani, v Šentvidu. Pomerila sta se prvi in drugi nosilec prvenstva, ekipa Beograd, Rok Bračko in Grega Okroglič (Ludus) in ekipa Prevorčnik/Zajc, Žan Zajc in Jaka Prevorčnik (pra tako Ludus). Že v prvem nizu smo videli nekaj izjemnih potez obeh ekip. Zajc in Prevorčnik sta večinoma servirala na Okrogliča, na kar sta bila Bračko in še posebej Okroglič več kot pripravljena. Na dober sprejem Okrogliča je Bračko bodisi zaključeval druge žoge, bodisi podajal v skoku in tako partnerju, Okrogliču, pogosto omogočil atraktivne napade brez bloka, ker je Prevorčnik moral v bloku paziti na Bračka.

V drugem nizu se je Zajcu in Prevorčniku taktika vseeno obrestovala. Tudi sama sta odigrala nekaj zelo atraktivnih akcij, še posebej s podajo Prevorčnika Zajcu čez glavo, kar je znal Zajc zelo dobro in atraktivno zaključiti.

V tretjem nizu sta uspela uvodno točko, v slogu pravih profesionalcev, po dolgotrajni izmenjavi odločiti v svojo korist Bračko in Okroglič. Sledila je še ena točka na lasten servis, tokrat z blokom Bračka. Prednost sta potem le še povečevala in zanesljivo zmagala v odločilnem nizu velikega finala, za novih 100 točk. Drugo uvrščena, Žan Zajc in Jaka Prevorčnik, sta prejela 80 točk.

Prvenstvo v Murski Soboti za mlajše člane sta sodila Ljubo Globačnik in Ervin Strmčnik. Častni pokrovitelj prvenstva je podžupan Mestne občine Murska Sobota, Zoran Hoblaj, v funkcija župana. Organizator je za vse tekmovalce preskrbel vodo in energijski napitek ter hladno in toplo malico.

Direktor prvenstva, Marko Savić, se je v nagovoru pred podelitvijo zahvalil tako organizacijski ekipi, Alojzu Kerecu (tehnični vodja), Lori Pettauer (logistika) in Andreju Drvariču (tekmovalni vodja) kot tudi številnim pokroviteljem in partnerjem prvenstva, brez katerih izvedba prvenstva v Murski Soboti ne bi bila mogoča.

Rok Bračko se s partnerjem Dinom Vinkovičem odpravlja na evropsko prvenstvo v tej starostni kategoriji do dvajset let, v Turčijo. Prve štiri uvrščene ekipe po točkah se bodo pomerile za naslov državnega prvaka v petek, 29. julija, na Kongresnem trgu v Ljubljani, v času Beach Pro Tour Future prvenstva v odbojki na mivki Svetovne odbojkarske zveze (FIVB).

Podrobnosti, izidi, razvrstitev, spored, medijske fotografije in video posnetki so dostopni prek spletne podstrani =>

www.cona.center/p22/murskasobota-u20/

Končna razvrstitev DP mladi U20 Murska Sobota

1. mesto: 100 točk

2. mesto: 80 točk

Prevorčnik/Zajc

3. mesto: 60 točk

4. mesto: 50 točk

Piknik varianta

7. mesto: 30 točk

Založnik/Marič

Spored in izidi DP mladi U20 Murska Sobota

Komentar