športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
BeachVolley.tv-capri

[SZJ] 2. Jankov memorial: 1. dan

[SZJ] 2. Jankov memorial: 1. dan

naslovnica > 2. jankov memorial > novice > aktualnenovice> Prvi dan 2. Jankovega memoriala v Ljutomeru odigrani štirje dvoboji

Prvi dan 2. Jankovega memoriala v Ljutomeru odigrani štirje dvoboji

Izidi tekem 1. dne na 2. Jankovem memorialu

Ljutomer, 4. januar 2020 – Druga izvedba Jankovega memoriala gosti sedem odbojkarskih ekip iz štirih držav v dveh dneh. Prvi dan je postregel s prevlado moštev iz Slovenije. Prvoligaša OK Hoče in OK Panvita Panvita sta se zanesljivo uvrstila v polfinale drugega dne turnirja, kjer se bosta pomerila z UVC Holding Graz in Volleyball Brno.

OK Radenci so nekoliko presenetljivo odpravili OK Kitro Varaždin in po porazu v lokalnem derbiju še ohranjajo možnosti za osvojitev tretjega mesta na Memorialu. V tekmi za šesto mesto je mlada ekipa OK Fužinar SIJ Metal Ravne odpravila goste iz Varaždina v štirih nizih in osvojila končno šesto mesto na tem mednarodnem dobrodelnem turnirju.

Petkovo popoldne je ob čudovitem sončnem vremenu, v dvorani ŠiC Ljutomer postreglo tudi s pravo odbojkarsko poslastico že takoj v prvi tekmi Memoriala, med OK Radenci in OK Kitro Varaždin. Potem, ko so gostje iz Hrvaške z boljšim serviranjem v končnimi prvega niza le-tega tudi osvojili na razliko z 28 proti 26, so Radenci odločneje krenili in brez težav dobili drugi niz s 25 proti 17. Tretji niz je postregel s pravo dramo. Gostje iz Varaždina so v tem tretjem nizu vodili že s 24 proti 19, a je na njihovo nesrečo, pri 20 proti 24 za goste, za servis črto stopil izkušeni korektor OK Radenci – Tomaž Horvat.

Horvat je slogu pravih mojstrov odbojke, lastnoročno spreobrnil izid z nekaj izjemnimi skok servisi z rotacijo. Varaždinci niso našli odgovora na sprejemu, saj je Horvat izmenično serviral tako po paraleli kot po diagonali in imel tudi nekaj športne sreče, saj sta se kar dva izmed njegovih servisov v tej končnici dotaknila mreže. Tretji niz so tokrat Radenčani z izidom 28 proti 26 obrnili v svoj prid. Četrti niz je bil le še formalnost in Radenci so si že s to zmago zagotovili nastop v drugem dnevu Memoriala.

Tri ekipe iz Slovenije, OK Panvita Pomgrad, OK Hoče in nekoliko presenetljivo OK Radenci, so se uvrstile v drugi dan turnirja. OK Fužinar SIJ Metal Ravne je v zadnji tekmi prve dne premagal OK Kitro Varaždin in osvojil končno šesto mesto.

Kaj pravi pred prvo polfinalno tekmo Robert Koch, trener UVC Holding Graz?

Pomembno je, da dobro odigramo, izid ni toliko v ospredju. Že v ponedeljek, 6.1., nas namreč čaka končnica avstrijskega državnega prvenstva, zato je za nas Jankov memorial izjemno dobrodošla priprava. Sam sicer ne poznam slovenskega državnega prvenstva, ampak naše prve nasprotnike, OK Hoče, poznamo in vemo, da so zelo močna ekipa. Odbojka v Sloveniji je na splošno zelo napredovala, vaša reprezentanca je z zmago v polfinalu Evropskega prvenstva proti aktualnim svetovnim prvakom, Poljsko, tekmo, ki sem si jo tudi sam ogledal, dosegla izjemen uspeh

Robert Koch, trener UVC Graz
Robert Koch, trener UVC Holding Graz

V drugi tekmi Memoriala je prvoligaš OK Hoče v dvoboju z OK Fužinar SIJ Metal Ravne potrdil vlogo favorita in dosegel gladko zmago v treh nizih. Le v drugem nizu je mlada ekipa Fužinarja, ki je letos osvojila naslov državnih prvakov v mladinski kategoriji, občutneje parirala moštvu iz Hoč. Minimalno prednost Fužinarja do sredine drugega niza je s pametnih serviranjem iz skoka z rotacijo izničil in povedel svoje moštvo do neubranljive prednosti, korektor Hočanov, Branimir Radović. OK Hoče se bodo v drugem dnevu turnirja, ob 10. uri pomerili s prvimi nosilci iz Gradca, UVC Holding Graz. Obeta se nam prava odbojkarska poslastica.

Ob 19. uri smo pričakovali pravi lokalni derbi, saj sta se pomerila prvoligaš iz Murske Sobote, OK Panvita Pomgrad in jesenki prvaki druge državne odbojkarske lige iz Radenc, OK Radenci. Izkušeni igralci Panvite Pomgrad, ki so jih izvrstno dopolnjevali nekateri mladi igralci, v nobenem trenutku niso dovolili presenečenja in so dosegli gladko zmago s tri proti nič v nizih. Murskosobočani se bodo v drugem polfinalu Memoriala pomerili z gosti iz Češke republike, z ekipo Volleyball Brno.

V tekmi za šesto mesto na turnirju so se igralci Fužinarja izkazali, saj so prva dva niza več kot prepričljivo dobili. Prav tako mlada ekipa iz Varaždina, kot da je bila še vedno pod vtisom poraza prve tekme proti Radencem. V tretjem nizu so končnico le uspeli obrniti v svoj prid, a v četrtem je Fužinar spet postavil stvari na svoje mesto in s končnim izidom 3:1, osvojil šesto mesto na 2. Jankovem memorialu.

Polfinalni tekmi Memoriala se pričneta v soboto, 4.1., ob 10. in 12. uri. Ob 13. uri bo v predavalnici Zdravstvenega doma Ljutomer na sporedu Problemska konferenca: O demenci. Ob 14. uri je na sporedu predtekma za tretje mesto. In ob 16. uri zdaj že tradicionalna tekma med bivšimi odbojkarji Ljutomera in ekipo VIP. Tekma za tretje mesto je na sporedu ob 17:30 uri in veliko finale ob 19.30 uri. Pred finalno tekmo bo na sporedu tudi koncert kvarteta Policijskega orkestra. Organizatorji bodo na slavnostni podelitvi ob predvidoma 21:30 uri podelili pokale za prvo, drugo in tretje mesto Memoriala, zmagovalec bo prejel tudi prehodni pokal za 1. mesto in podelili bodo tudi pokal za najboljšega korektorja Memoriala.

Izidi 1. dne

Izidi 1. dne na 2. Jankovem memorialu

SPOMINSKI DRESI

Na 2. Jankovem memorialu so na voljo tudi čudoviti spominski dresi Memoriala. V treh barvnih različicah, tako v moškem kot ženskem kroju.

Spominski dres, rumeno-črn
Spominski dres: modro-črn
Spominski dres, črn, ženski kroj

Stik

Več podrobnosti in potek tekmovanje bo možno v živo spremljati prek spletne strani Memoriala.

Za vse dodatne informacije in izjave smo vam na voljo, predstavnik organizatorjev: Marko Savić:

marko@savic.cc

041 730 882

Sobota, 4.1.

  • 10:00, prvo polfinale; UVC Holding Graz : OK Hoče;
  • 12:00, OK Panvita Pomgrad : Volleyball Brno;
  • 13:00, Problemska konferenca: O demenci;
  • 14:00, predtekma za mali finale; poraženec 1. polfinala : OK Radenci;
  • 16:00, revialna tekma; Ljutomer All Stars : VIP;
  • 17:30, mali finale; zmagovalec predtekme za mali finale : poraženec 2. polfinala;
  • 19:30, veliki finale; zmagovalec 1. polfinala : zmagovalec 2. polfinala.

naslovnica > 2. jankov memorial > novice > aktualnenovice> Prvi dan 2. Jankovega memoriala v Ljutomeru odigrani štirje dvoboji

Komentar