športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
BeachVolley.tv-capri

[SZJ] 2. Jankov memorial: napoved

[SZJ] 2. Jankov memorial: napoved

naslovnica > 2. jankov memorial > novice > aktualnenovice> v ljutomeru drugič zapored veliki mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir

V Ljutomeru drugič zapored veliki mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir

Osebna izkaznica 2. Jankovega memoriala. Foto: A. Cipot za Cona.center Murska Sobota.

Ljutomer, 26. december 2019 – Prvi vikend v novem letu, od petka, 3.1., do sobote, 4.1., bo v Ljutomeru, na novi lokaciji, v sodobnejši dvorani ŠiC Ljutomer potekal 2. Jankov memorial. Drugič zapored namreč skupina odbojkarskih navdušencev pripravlja mednarodni dobrodelni odbojkarski turnir v spomin na bivšega odbojkarja in policista – Janka Rajnarja.

Turnir bo v drugi izvedbi dvodneven, saj bo na njem nastopilo kar sedem vrhunskih odbojkarskih ekip iz štirih držav. Skupno bo na turnirju odigranih kar deset tekem, med njimi ponovno tudi revialna tekma med Ljutomer All Stars in VIP ekipo, za katero bo tokrat zaigral tudi bivši evropski komisar za okolje, Janez Potočnik.

Namen turnirja je zbiranje donacij za uradne odbojkarske žoge za Odbojkarski klub Ljutomer, ki po več letih premora v naslednji sezoni ponovno načrtuje nastop v državni odbojkarski ligi.

V Ljutomeru bomo prvi vikend novega leta tako ponovno imeli priložnost videti vrhunsko moško odbojko. Povabilu organizatorjev, ki 2. Jankov memorial prirejajo v premoru med jesenskim in spomladanskim delom odbojkarskih prvenstev, se je odzvalo kar sedem vrhunskih odbojkarskih ekip. Iz Slovenije bodo nastopili lanski zmagovalci iz Odbojkarskega kluba Hoče, domačini iz Odbojkarskega kluba Radenci, ki so bili presenečenje lanskega Memoriala z osvojitvijo tretjega mesta in ponovno tudi Odbojkarski klub Fužinar SIJ Metal Ravne. Prvič bodo na Memorialu nastopili mursko-soboški odbojkarski prvoligaši, Odbojkarski klub Panvita Pomgrad.

Skupno bodo na Memorialu nastopile štiri odbojkarske ekipe iz Slovenije, dva prvoligaša in dva drugoligaša, pri čemer ni odveč omeniti, da je OK Radenci trenutno vodilni klub v drugi državni odbojkarski ligi.

Klubi iz tujine

Izmed tujih klubov bomo imeli na 2. Jankovem memorialu priložnost videti kar tri ekipe. Prvi nosilec Memoriala je ekipa UVC Holding Graz iz Gradca. Drugi nosilec je odbojkarski prvoligaš iz Brna, Volleyball Brno. In tretji nosilci so, prvič na Jankovem memorialu, odbojkarji OK Panvita Pomgrad.

1. Jankov memorial so osvojili odbojkarji iz Hoč v finalni tekmi proti ekipi VBK Wörther-See-Löwen iz Celovca. Foto: A. Cipot za Cona.center Murska Sobota.

Tudi na 2JM bo odigrana revialna tekma med Ljutomer All Stars in VIP ekipo.

Tudi na 2. Jankovem memorialu bo odigrana revijalna tekma med bivšimi odbojkarji Ljutomera, Ljutomer All Stars in VIP ekipo. Vsi sodelujoči v revialni tekmi so ob nakupu dresov za to tekmo, prispevali tudi donacijo za uradne odbojkarske žoge za Odbojkarski klub Ljutomer, ki po nekaj letih premora, naslednjo sezono ponovno načrtuje nastop v državni odbojkarski ligi tudi s člansko ekipo. Kot lani, bo imela ta tekma izrazito revialen značaj, bivši odbojkarji bodo odigrali le dva niza.

Vodenje lotmerških odbojkarjev bodo prevzeli nekateri izmed bivših trenerjev OK Ljutomer, Tone Ficko, Drago Drevenšek in Marko Savić. VIP ekipo bo podobno kot lani vodil Roman Ladislav Ratkai, ki mu bosta pomagala Andrej Tot (sicer trener v Ženskem odbojkarskem klubu Ljutomer) in Andrej Turk (trener na Coni.center, razvojnem vozlišču odbojke na mivki), ki bo poskrbel tudi za ustrezno pripravo in ogrevanje vseh udeležencev revialne tekme.

Za VIP ekipo Memoriala bo med drugimi tokrat zaigral tudi Janez Potočnik, bivši evropski komisar za okolje. Častna pokroviteljica Memoriala je tudi tokrat županja Ljutomera, mag. Olga Karba, ki bo podelila prehodni pokal. Pokal za najboljšega korektorja bo ponovno podelil bivši dolgoletni predsednik OK Ljutomer dr. Jože Šumak.

Za vodenje statistike in izbiro najboljšega korektorja bo poskrbel bivši podajalec OK Ljutomera, Andrej Drvarič, sicer tudi soigralec Janka Rajnarja in zaslužen za preštevilne izvrstne odbojkarske akcije pokojnega korektorja.

Spremljevalni program

V sodelovanju s Centrom za zdravje in razvoj Murska Sobota, bodo organizatorji pripravili tudi Problemsko konferenco: O demenci. Konferenca je na sporedu v soboto, 4.1., ob 13. uri, v predavalnici Zdravstvenega doma Ljutomer.

Uvodni nagovor konference bo opravil direktor CZR Murska Sobota, Peter Beznec. Uvodno predavanje bo pripravila doc. dr. Milica Kramberger, vodja Centra za kognitivne motnje na Nevrološki kliniki v Ljubljani. In iz graškega instituta Joanneum Research Digital, nam bo tretje predavanje pripravila vodja razvoja poslovanja, Maria Fellner.

Problemska konferenca: O demenci bo gostila tri predavatelje. Spodaj levo: Peter Beznec, direktor CZR Murska Sobota. Spodaj desno: Maria Fellner, direktorica razvoja poslovanja graškega instituta Joanneum Research Digital. Zgoraj: doc. dr. Milica Gregorič Kramberger, vodja Centra za kognitivne motnje na Nevrološki kliniki v Ljubljani.

VSTOPNICE

Vstopnice za 2. Jankov memorial so v predprodaji na voljo do vključno 2.1. 2020: prek spletne strani Olaii, na OMV bencinskih servisih in v 3dva trafikah. Priporočamo nakup vstopnic v predprodaji, ki omogočajo vstop preko vrste! Vstopnice bodo na voljo tudi v dvorani ŠiC Ljutomer, od petka, 3.1., od 14:30 ure do zapolnitve kapacitet dvorane.

Prvi dan: predprodaja

5 €

Vstop za 2. Jankov memoriala za petek, 3.1. 2020. Dvorana ŠiC Ljutomer. Skupno štiri tekme predtekmovanja. Vrhunska moška odbojka ponovno v Ljutomeru.

Drugi dan: predprodaja

7 €

Vstop za 2. Jankov memorial za soboto, 4.1., skupno šest tekem, polfinala, revialna tekma, malo in veliko finale. Vrhunska odbojka v Ljutomeru.

Dvodnevna vstopnica: predprodaja

9 €

Vstop za oba dneva na 2. Jankov memorial. Za PE, 3.1., in SO, 4.1., skupno deset tekem. Petek štiri tekme predtekmovanja, sobota šest finalnih tekem. Vrhunska odbojka v Ljutomeru.

VIP VSTOPNICE

V predprodaji je na voljo tudi zelo omejeno število VIP vstopnic. VIP tribuna omogoča najboljši pogled na centralno igrišče 2. Jankovega memorila. VIP vstop velja za oba dneva Memoriale petek, 3.1., in sobota, 4.1., skupno deset tekem. Hkrati VIP vstopnice vključujejo tudi donacijo v višini 15 € za Odbojkarski klub Ljutomer. Vrhunska odbojka v Ljutomeru iz neposredne bližine.

VIP: dvodnevna vstopnica

27 €

VIP vstop za oba dneva na 2. Jankov memorial. Za PE, 3.1., in SO, 4.1., skupno deset tekem. Petek štiri tekme predtekmovanja, sobota šest finalnih tekem. Donacija za OK Ljutomer. Vrhunska odbojka v Ljutomeru iz neposredne bližine..

Stik

Več podrobnosti in potek tekmovanje bo možno v živo spremljati prek spletne strani Memoriala.

Za vse dodatne informacije in izjave smo vam na voljo, predstavnik organizatorjev: Marko Savić:

marko@savic.cc

041 730 882

Urnik

Petek, 3.1.

 • 15:00, predtekmovanje; OK Kitro Varaždin : OK Radenci;
 • 17:00, predtekmovanje; OK Fužinar SIJ Metal Ravne : OK Hoče;
 • 19:00, predtekma za polfinale; OK Panvita Pomgrad : zmagovalec 1. tekme;
 • 21:00, tekma za 6. mesto; poraženec 1. tekme : poraženec 2. tekme

Sobota, 4.1.

 • 10:00, prvo polfinale; UVC Holding Graz : zmagovalec 2. tekme;
 • 12:00, drugo polfinale; zmagovalec predtekme za polfinale : Volleyball Brno;
 • 13:00, Problemska konferenca: O demenci;
 • 14:00, predtekma za mali finale; poraženec 1. polfinala : poraženec 2. polfinala;
 • 16:00, revialna tekma; Ljutomer All Stars : VIP;
 • 17:30, mali finale; zmagovalec predtekme za mali finale : poraženec 2. polfinala;
 • 19:30, veliki finale; zmagovalec 1. polfinala : zmagovalec 2. polfinala.

Komentar