športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
V Ljubljani nastopilo 20 ekip na državnem prvenstvu za mlajše članice in mlajše člane

V Ljubljani nastopilo 20 ekip na državnem prvenstvu za mlajše članice in mlajše člane

Ljubljana, 20. junij 2022 — Na državnem prvenstvu v odbojki na mivki za mlajše članice in mlajše člane do dvajset let, na prizorišču ŠRC Šentvid, je v soboto 18. junija, nastopilo skupno 20 ekip. Zmagovalki letošnjega prvega prvenstva pri mlajših članicah sta nepostavljeni Zoja Kalar in Rima Posedel (ekipa POKA za ŠRD Ločica), pri mlajših članih sta druga nosilca, Rok Bračko in Grega Okroglič (ekipa Beograd za Ludus) zelo suvereno opravila z vsemi tekmeci v tej starostni kategoriji. Tretje mesto sta pri mlajših članicah prepričljivo osvojili Maja Marolt in Neža Bednjanič (Neža & Maja za OK Prebold), pri mlajših članih sta prav tako prepričljivo tretje mesto zasedla Mohor Travnik in Jure Kocjančič (Dolenjski svizci za ŠD Loka Žužemberk).

Prvenstvo v kategoriji za mlajše člane, s pričetkom v soboto, 18.6., ob 9. uri, s predtekmovanjem po skupinah, je potekalo na štirih igriščih ŠRC Šentvid v idealnih sončnih razmerah. Mlajše članice so igrale klasično prvenstvo, kot se igra tudi na olimpijskih igrah, tako v odbojki kot v košarki, v štirih skupinah po tri ekipe. Prvi dve uvrščeni ekipi sta se uvrstili v četrtfinale, kjer se je prvenstvo nadaljevalo na izpadanje. Mlajši člani so bili razvrščeni v dve skupini po štiri ekipe, prvi dve uvrščeni ekipi sta se uvrstili neposredno v polfinale, drugo in tretje uvrščene ekipe so se križno pomerile  med sabo za uvrstitev v polfinale.

V predtekmovanju po skupinah pri mlajših članicah so se karte že takoj premešale. Prvi nosilki iz Skupine A, Ira & Asja Beach Volley Team (Ludus) sta se sicer uvrstili v četrtfinale z dvema prepričljivima zmagama. Drugi nosilki prvenstva, iz Skupine D, Anja & Tija (ŠRD Ločica), v uvodnem srečanju nista uspeli premagati ne-postavljenih Živo & Tajo (Cestnik Volley), ki sta tako napredovali v četrtfinale kot prvouvrščeni iz Skupine D. Tretji nosilki prvenstva, v Skupini C, Neža & Maja (OK Prebold) sta v odločilnem srečanju te skupine, podlegli poznejšima zmagovalkama, ekipi POKA (ŠRD Ločica), ki sta se tako kot prvo uvrščeni iz Skupine C uvrstili v četrtfinale. In četrtki nosilki prvenstva, v Skupini B, Pia & Maša (OK Logatec) sta sicer napredovali v četrtfinale, a prav tako iz druge pozicije, saj je prvo mesto osvojila ekipa AS (Ludus), ki je nosilki v prvem srečanju zelo tesno, s skupno le štirimi točkami razlike, a vendarle, uspela premagati.

Četrtfinalni pari pri mlajših članicah so tako bili:

  1. četrtfinale
  2. četrtfinale
  3. četrtfinale
  4. četrtfinale

Pri mlajših članih v predtekmovanju po skupinah večjih presenečenj ni bilo. Obe prvo postavljeni ekipi, Prevorčnik/Zajc in Beograd, ki igrata za Ludus, sta brez večjih težav napredovali kot prvo uvrščeni v polfinale. Drugo in tretje uvrščene ekipe iz A in B skupin so se križno pomerile v novi skupini za uvrstitev v polfinale.

Ekipa Dolenjski svizci (ŠD Loka Žužemberk) je tako v zelo tesnem srečanju premagala Piknik varianto (OK Mežica). V drugem srečanju te skupine za polfinale sta po pravi drami, ki je potekala brez sodnikov, najmlajša udeleženca prvenstva, ekipa Ben Yan (za BVC Salonit Anhovo – Kanal/Ljubljana Volley) v treh nizih premagala drugo uvrščeno ekipo Skupine B, Pavlin/Šluga (za ŠBVK Kranj). Polfinalni pari pri mlajših članih so tako bili:

  1. polfinale:
  2. polfinale:

Izločilna srečanja, kjer popravnih izpitov ni bilo več, so pričele mlajše članice s četrtfinali. Prvi nosilki, Ira & Asja Beach Volley Team, sta se sprehodili skozi srečanje s Pio & Mašo. Nekoliko bolj tesno, resda le v prvem nizu, je bilo drugo četrtfinalno srečanje med ekipo AS in M & A Calcit Volley, ki ga je v dveh nizih dobila ekipa M & A Calcit Volley. Tretje četrtfinale, med ekipama POKA in Anja & Tija, sta prvi dobili sicer v dveh nizih, prvi niz na osemnajst in drugi na šestnajst. Zadnje, četrto četrtfinale, časovno so se sicer vsa četrtfinalna srečanje pričela hkrati, med ekipama Živa & Taja in Neža & Maja, sta prav tako tesno, v dveh nizih na devetnajst in osemnajst, dobili slednji. Izkazalo se je, da so bile ekipe v skupinah C in D precej bolj izenačene. Izmed štirih nosilk sta se v polfinale sicer uvrstili le dve ekipi, Ira & Asja Beach Volley Team (Ludus) in Neža & Maja (OK Prebold). Drugi dve, ne-postavljeni ekipi prvenstva, v polfinalu sta bili ekipa M & A Calcit Volley (Calcit Volley) in poznejši zmagovalki tega prvenstva, ekipa POKA (ŠRD Ločica).

Obe polfinalni srečanji so mlajše članice prav tako igrale hkrati. V prvem polfinalu sta Ira & Asja Beach Volley Team ponovno brez težav napredovali v finale, nasprotnicama v obeh nizih nista pustili niti do desete točke, skupno sta jima prepustili le štirinajst točk. Precej bolj napeto je bilo drugo polfinale, ki sta ga v treh nizih uspele dobiti igralki ekipe POKA (za ŠRD Ločica) proti ekipi Neža & Maja (za OK Prebold). Kot zanimivost naj omenimo, da je bilo do drugo polfinalno srečanje točkovno čisto izenačeno, na 46 točkah za obe ekipi, kar samo kaže za kako zelo izenačeno srečanje obeh ekip je šlo.

Tudi veliki finale za prvo mesto in mali finale za tretje mesto so mlajše članice odigrale hkrati. V srečanju za tretje mesto sta se Neža & Maja znesli nad ekipo M & A Calcit Volley in nasprotnicama v dveh nizih prepustili vsega skupaj štirinajst točk. Bistveno bolj napeto je bilo srečanje za prvo mesto, česar se sicer še po prvem nizu še ni dalo napovedati, kajti Ira & Asja Beach Volley Team sta ga zanesljivo dobili na šestnajsti točki. V drugem nizu je bilo že takoj na začetku srečanja očitno, da ekipa POKA ne misli vreči puške v koruzo. V tesni končnici, potem ko sta Ira & Asja Beach Volley Team sicer uspeli izenačiti na dvajseti točki, vendar z neuspešno menjavo na sprejemu servisa, sta nasprotnicama dovolili izenačenje v nizih na 1 : 1. V tretjem, odločilnem nizu, je ekipa POKA z nekaj dobrimi servisi povedla in na prvo menjavo strani v tretjem nizu odšla s prednostjo s 4 : 1. Prednosti nista več izpustili iz rok in z bolj odločno igro prišli kot ne-postavljena ekipa do zmage na prvem prvenstvu za mlade do dvajset let in s tem do dragocenih 100 točk za zmagovalki prvenstva.

Obe polfinalni srečanju pri mlajših članih sta ponudili zelo neizenačene dvoboje. Tako ekipa Prevorčnik/Zajc kot ekipa Beograd, sta nasprotnikoma ponudili le sedemnajst oz. šestnajst točk, za prepričljivi zmagi in uvrstitev v polfinale.

Mali finale za tretje mesto in veliki finale za prvo mesto so mlajši člani pričeli ob 18:15 uri. Ekipa Dolenjski svizci je mladeničema iz ekipe  Ben Yan, ki sta igrala v dve kategoriji višjem starostnem prvenstvu, prepustila 21 točk in tako zanesljivo osvojila 60 točk za uvrstitev na tretje mesto na državnem prvenstvu.

V velikem finalu za 1. mesto smo videli klubski dvoboj ekip Ludusa, med ekipama Prevorčnik/Zajc in Beograd. Prevorčnik/Zajc je ekipa, kjer je Jaka Prevorčnik uspešno nadomestil odsotnega Dina Vinkovič, s katerim je Žan Zajc v lanski sezoni osvojil naslov državnega prvaka v tej starostni kategoriji do dvajset let. A na drugi strani je prav stala nasproti zelo zanimiva nova zasedba, ekipa Beograd, za katero sta zaigrala Rok Bračko in Grega Okroglič. Fantje so prikazalo več kot všečno igro in ponudili zbranim gledalcem obilo užitkov ob spremljanju srečanju. Tako v živo na prizorišču, kot v živo prek spleta in družbenih medijev.

Srečanje se je sicer začelo zelo šahovsko, šele ob drugi menjavi igrišč, je ekipa Beograd povedla za dve točki, z 8:6, in prednost takoj oplemenitila še z dobrim servisom, za vodstvo s tremi točkami. Do konca niza sta Rok Bračko in Grega Okroglič prednost le še povečala in zaključila z atraktivnim napadom na drugo žogo Roka Bračka, za 21:13. V začetku drugega niza sta Prevorčnik/Zajc na postavljen napad sicer dobro odigrala, vendar je vse kočljive točke v lastno korist uspel obrniti prvi igralec tega prvenstva, Rok Bračko. Druga menjava igrišč se Prevorčniku in Zajcu ponovno ni najbolj posrečila, kljub zelo dobri igri v obrambi. Rok Zajc je prikazal par izjemni obrambnih akcij a je na drugi strani potem Rok Bračko vedno našel pravi in predvsem pravočasen odgovor z umikom iz bloka v obrambo, dobro obrambo in potem predvsem z uspešnim napadom. Tudi drugi niz in končna zmaga je tako pripadla ekipi Beograd za zmago z 2:0 v nizih, osvojitev prvega letošnjega prvenstva pri mlajših članih in osvojitev 100. točk.

DP mladi U20 na prizorišču ŠRC Šenvid se je zaključilo s podelitvijo nagrad najboljšim trem ekipam. Čudovito oblikovane plakete in medalje je zagotovila Mestna občina Ljubljana, oddelek za šport, prvo nagrado v obeh kategorijah, vikend vožnjo z vozilom Renault po lastnem izboru, je zagotovila Avtohiša Real, da so se igralke in igralci po prvenstvu zasluženo zdravo posladkali so poskrbeli v Lizinem vrtu, vode je zagotovila Radenska in prehrano za vse udeležence v družbah Don Don, Gostilna in pizzerija Jurman ter Ten-igra, kjer so poskrbeli tudi za tehnično podporo na prizorišču. Organizator se je ob podelitvi zahvalil tudi številnim pokroviteljem in partnerjem prvenstva.

Državno prvenstvo za mlade do dvajset let se nadaljuje 9. julija v Kamniku za mlajše članice in prav tako 9. julija v Murski Soboti za mlajše člane.

foto galerija DP mladi U20

Uradna

Prve tri uvrščene ekipe na DP mladi U20 pri mlajših članicah. Z leve, drugouvrščeni Ira Kadunc in Asja Šen (Ira & Asja BVT, Ludus). V sredini, zmagovalki prvenstva, Rima Posedel in Zoja Kalar (POKA za ŠRD Ločica). Desno, tretjeuvrščeni, Maja Marolt in Neža Bednjanič (Neža & Maja za OK Prebold). Foto: Adrijan Pregelj.

Prve tri uvrščene ekipe na DP mladi U20 pri mlajših članih. Z leve, drugovrščena Jaka Prevorčnik in Žan Zajc (Prevorčnik/Zajc za Ludus). V sredini zmagovalca prvenstva Rok Bračko in Grega Okroglič (ekipa Beograd za Ludus). Desno, tretjeuvrščena Mohor Travnik in Jure Kocjančič (Dolenjski svizci za ŠD Loka Žužemberk). Foto: Adrijan Pregelj.

Pozdrav finalistk pred finalnim srečanjem. Foto: Adrijan Pregelj.

Rimi Posedel žoga spolzela v bloku. Foto: Adrijan Pregelj.

Ira Kadunc sprejema servis, Asja Šen v podajo. Foto: Adrijan Pregelj.

Objem Rime Posedel (obraz) in Zoje Kalar po zmagi v finalu. Foto: Adrijan Pregelj.

Zoja Kalar v sredini za mrežo, preža za sprejem servisa. Foto: Adrijan Pregelj.

Zoja Kalar v obrambni akciji. Foto: Adrijan Pregelj.

Plaketa za 1. mesto na DP mladi U20 mlajši člani s strani Mestne občine Ljubljani. Foto: Adrijan Pregelj.

Žan Zajc napada v skoku čez mrežo. Foto: Adrijan Pregelj.

Pozdrav obeh ekip, Prevročnik/Zajc /pred mrežo) in Beograd (za mrežo) pred finalnim srečanjem. Foto: Adrijan Pregelj.

Nagrade za najboljše na DP mladi U20 je prispevala Avtohiša Real. Foto: Adrijan Pregelj.

Jaka Prevorčnik srejem servica. Foto: Adrijan Pregelj.

Rok Bračko skok servis brez rotacije. Foto: Adrijan Pregelj.

Komentar