športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
DP mladi U20 Murska Sobota-prijavljenih-osem-ekip

V Murski Soboti bo na DP mladi U20 nastopilo osem ekip mlajših članov, med njimi aktualni evropski prvak v odbojki na mivki

Murska Sobota, 27. junij 2022 — Za državno prvenstvo (DP) v odbojki na mivki do dvajset let (U20) za mlajše člane je prijavljenih osem ekip. Med njimi bo tudi aktualni evropski prvak v tej starostni kategoriji, ki v letošnji sezoni nastopa z Grego Okrogličem, s katerim sta že osvojila letošnje prvo prvenstvo, Rok Bračko. Prvenstvo v Murski Soboti bo potekalo v soboto, 9.7., od 9. ure naprej, na igriščih letnega kopališča v Murski Soboti.

Na državno prvenstvo (DP) v odbojki na mivki za mlade do dvajset let (U20), za mlajše člane, je v soboto, 9. julija, na igriščih letnega kopališča v Murski Soboti, prijavljenih osem ekip. 

Mlajši člani se bodo pomerili po skupinah na postavljene nosilce, glede na izide dosežene na prvem prvenstvu. Odigrali bodo uveljavljeni skrajšani skupinski sistem Svetovne odbojkarske zveze za odbojko na mivki, v prvem krogu prvo postavljena ekipa s četrto postavljeno ekipo in drugo postavljena ekipa s tretje postavljeno ekipo ter v drugem krogu zmagovalne in poražene ekipe v medsebojnem srečanju za prvo oz. tretje mesto v skupini. Drugo in tretje uvrščeni ekipi znotraj skupine se bosta v novi skupini pomerili za vstop v polfinale, kamor se sicer neposredno že uvrsti prvo uvrščena ekipa znotraj skupine.

Nosilci prvenstva, med katerimi je prvi nosilec aktualni evropski prvak v odbojki na mivki v tej starostni kategoriji do dvajset let, Rok Bračko, ki letos nastopa z Grega Okrogličem, so:

  1. nosilca sta: Rok Bračko in Grega Okroglič (ekipa Beograd za Ludus);
  2. nosilca sta Žan Zajc in Jaka Prevorčnik (ekipa Prevorčnik/ Zajc prav tako za Ludus);
  3. nosilca sta Mohor Travnik in Jure Kocjančič (ekipa Dolenjski svizci za ŠD Loka Žužemberk)
  4. nosilca sta Benjamin Mugerli in Yan Pigarev (ekipa Ben Yan za BVC Salonit Anhovo – Kanal/Ljubljana Volley);
  5. nosilca sta Oskar Ahac Navodnik in Vid Ranc (ekipa Piknik varianta za OK Mežica); in
  6. nosilca sta Kimi Cestnik in Eldar Merdanović (ekipa Gocozaver-Cestnik Volley za Cestnik Volley).

Nepostavljeni ekipi tega prvenstva sta:

  • Lucas Hrvatin in Marko Vojvoda (ekipa Lucas & Marko za Beach Volley klub Koper), in
  • Sergej Mavrič Žikić in Jan Pičulin (ekipa Sočacunami za BVC Salonit Anhovo – Kanal/Ljubljana Volley).

Tekmovanje v organizaciji Cona.centra poteka s podporo Mestne občine Murska Sobota, Zavoda za turizem, kulturo in šport Murska Sobota, tehnično podporo Komunale, javnega podjetja in številnih pokroviteljev ter partnerjev. Nagrade najboljšim parom so oblikovali v oblikovalskem biroju Instinkt, za izjemno izvedbo pa so poskrbeli v družbi Reflex.

Komentar