športtok-logo-light-blue-removebg-preview

športtok.tv je medijska postaja s komentarji in športnimi prenosi v živo. Vzpostavili smo že odbojka.tv in beachvolley.tv, vzpostavljamo medijsko pokritost za športne panožne zveze, športna društva in klube ter organizatorje tekmovanj.

Na spletnem mestu gostimo tudi klube, Ljutomer Volley, odbojkarski klub v ponovni aktivaciji, in projekte pri katerih sodelujemo, kot so Jankov.memorial, veliki mednarodni odbojkarski turnir in Noli Oblivisci Me, forum o demenci.

beachvolley.tv, platforma in razvojno vozlišče odbojke na mivki, je referenčni organizator državnih in mednarodnih tekmovanj v odbojki na mivki za članske in mladinske kategorije.

+386 41 730 882 mark@beachvolley.tv
BeachVolley.tv-capri

Začenja se srednjeevropski pokal v odbojki na mivki U18 / MEVZA Beach Volleyball U18 Cup in Murska Sobota is about to start

Začenja se srednjeevropski pokal v odbojki na mivki U18 / MEVZA Beach Volleyball U18 Cup in Murska Sobota is about to start

home > 2019 mevza u18 > news > začenja se srednjeevropski pokal v odbojki na mivki u18 / mevza beach volleyball u18 cup in murska sobota is about to start

Murska Sobota, 31. maj 2019 – Na predvečer tekmovalnega vikenda srednjeevropskega pokala v odbojki na mivki za mlade do 18 let, ki bo potekal 1. in 2. junija na letnem kopališču v Murski Soboti, je organizator tekmovanja Cona.center, regijsko razvojno vozlišče za odbojko na mivki, predstavil podrobnosti tekmovanja in izvedel javni žreb.

:: :: ::

On the eve of the competition weekend of the MEVZA Beach Volleyball U18 Cup, which will be held on June 1 and 2 at the Open-Air Swimming pool in Murska Sobota, the organizer of the competition, Cona.center, Beach Volleyball Development Hub, presented the details of the competition and carried out a public draw.

:: :: ::

»Letos smo za tekmovanje mladih odbojkarjev na mivki zagotovili ustreznejši termin, namreč štirinajst dni pred Evropskim prvenstvom za mlade v tej starostni kategoriji, in tako v Mursko Soboto pritegnili kar šestintrideset ekip iz devetih držav. Na soboškem kopališču bo nastopilo devetnajst ekip pri fantih in sedemnajst ekip pri dekletih,« je povedal mag. Marko Savić, direktor tekmovanja in predstavnik Cona.centra. Poleg držav članic Srednjeevropske odbojkarske zveze (MEVZA), to so Avstrija, Slovenija, Slovaška, Češka, Madžarska, Hrvaška in Izrael, ki letos nastopa prvič na tem tekmovanju, bodo letos tekmovale še mlade odbojkarske ekipe iz Poljske in Estonije.

Srednjeevropskega pokala za mlade do 18 let v Murski Soboti se bodo udeležili tudi nekateri najbolj perspektivni odbojkarji in odbojkarice iz regije. Na podlagi prejšnji vikend organiziranih kvalifikacij so tako podelili kar tri posebna vabila ekipam fantov, ki so imeli kljub zelo slabim vremenskim omogočene optimalne pogoje saj so med tednem trenirali tudi v v dvorani odbojke na mivki Ludus v Ljubljani. Podelili so tudi tri vabila partnerskim odbojkarskim klubom iz Novega mesta, Ptuja in iz Ljubljane, dvema ekipama deklet in eni ekipi fantov. Vse naštete regijske ekipe fantov in deklet so v zadnjem tednu pred tekmovanje trenirale pod vodstvom trenerske ekipe Cona.centra, Marka Savića, Andreja Turka, selektorja pri dekletih in v sodelovanju z Andrejem Totom, ki je hkrati tudi selektor reprezentanc fantov.

»Seveda ne smemo pozabiti trenutno najbolj perspektivni par odbojke na mivki pri v Murski regiji, to sta Gaja in Ajda Kuhar, ki sta že lani na tem tekmovanju pokazali izjemne predstave in osvojili končno drugo mesto. In čeprav tekmovalni izidi sami po sebi niti niso in ne smejo biti v ospredju na tekmovanjih za mlade, si upam, sploh glede videnega na treningih, trditi, da bosta Ajda in Gaja tudi letos, kljub bistveno močnejši konkurenci igrali eno vidnejših vlog. Fantje iz regije, ki so že lani solidno izkoristili svoje priložnosti, so prav tako treninge zelo dobro izkoristili in vsi skupaj verjamemo, da bodo pokazali svoje najboljše predstave,« je predstavil Savić.

Tekmovanje bo potekalo na petih igriščih letnega kopališča v Murski Soboti. »Soboška mivka na kopališču je dobro prestala obilno deževje v prejšnjih dneh,« je povedal Savić in dodal: »Ponosni smo, da so bila nova igrišča tehnično ustrezno načrtovana in ob sodelovanju z upravljavcem kopališča, Komunalo Murska Sobota, tudi ustrezno pripravljena. Novost na prizorišču tekmovanja so letos montažne tribune za gledalce in prvič, odkar organiziramo to tekmovanje, bomo imeli centralno igrišče.«

Glede na veliko število prijavljenih ekip je organizator prilagodil sistem tekmovanja, ki vsaki ekipi zagotavlja igranje vsaj treh tekem. Ta sistem tekmovanja poteka sicer podobno kot sistem dvojnega izpadanja, z eno razliko: tudi ekipa, ki izgubi eno ali celo dve tekmi, ima še tretjo možnost uvrstitve v finale, kjer pa mora za zmago nasprotno ekipo premagati dvakrat.

Na novinarski konferenci sta se predstavili tudi dve slovenski ekipi. Tako Zala Špoljarič in Taja Lapajne, kot Klemen Šen in Črt Rozman so že stari znanci tega srednjeevropskega tekmovanja za mlade. Zala letos nastopa tretjič, Taja pa drugič, vendar letos igrata prvič skupaj kot ekipa. »Zelo pomembno je, da sva s soigralko v dobrih odnosih, kar se pozna tudi pri igri. Zato sva se letos s Tajo odločili igrati skupaj, saj sva tudi dobri prijateljici,« je povedala Zala. Nastop na tem turnirju bosta izkoristili predvsem za pripravo za nastop na Evropskem prvenstvu v odbojki na mivki do 18 let, ki bo čez dva tedna v sosednji Avstriji.

Črt Rozman in Klemen Šen že tri leta igrata skupaj, tako v dvorani, kot na mivki. »Med sabo se dobro razumeva in ta naveza iz dvorane se dobro obnese potem tudi na mivki,« je razložil Črt. V preteklih dveh letih sta na tem tekmovanju osvojila tretje mesto, zato imata letos željo igrati v finalu. Nastop na tem tekmovanju je tudi priprava za njun glavni cilj letošnje sezone, ki je osvojitev državnega prvenstva v njuni kategoriji. Vsi štirje mladi igralci trenirajo odbojko vrsto let, tako dvoransko, kot na mivki. Medtem, ko sta punci navdušeni igralki odbojke na mivki, pa se Klemen bolj domače počuti na parketu v dvorani, Rok pa je razložil: »Res raje igram v dvorani, ampak po devetih, desetih mesecih igranja v dvorani se zelo veselim mivke.«

O organizatorju Cona.center:

Cona.center je del pobude, ki povezuje gospodarstvo s turizmom in športom prek infrastrukturnih projektov. Od ustanovitve vozlišča pred dvema letoma, ko so s skupnimi močmi v Murski Soboti postavili pet plus eno igrišče za odbojko na mivki, skrbijo za razvoj programov, vsebin in dogodkov v regiji ob reki Muri. V ta namen so aprila letos poslali tri trenerje na licenčni seminar Svetovne odbojkarske zveze (FIVB) za trenerje odbojke na mivki na Cipru.

Z izvedbo srednjeevropskega pokala za mlade do 18 let se še zdaleč ne zaključijo načrti Cona.Centra. Tako bodo letos v juniju po dveh letih spet organizirali Beach Camp, tokrat v bolj mednarodni zasedbi. In čeprav jih delo z mladimi izjemno veseli in bogati, v njih tli ideja, da še letos organizirajo Evropsko veteransko prvenstvo v odbojki na mivki, kamor bi se lahko prijavili bivši odbojkarji, ki jih je tako v Sloveniji kot v tujini zelo veliko. V naslednjem letu pa bi radi na podlagi dobre organizacije in izvedbe letošnjega tekmovanja ter posledično dobre ocene delegata iz MEVZE kandidirali za Evropsko prvenstvo v odbojki na mivki v tej starostni kategoriji do 18 let.

Za vse dodatne informacije in izjave smo vam na voljo na mobilni telefonski številki 041 730 882 ali na e-poštnem naslovu marko@savic.cc.

Hvala za poročanje o tekmovanju.

home > 2019 mevza u18 > news > začenja se srednjeevropski pokal v odbojki na mivki u18 / mevza beach volleyball u18 cup in murska sobota is about to start

Komentar